Prijatelji i Partneri
"Život je ono što ti se događa dok ti radiš planove za život."
John Lennon

VOLONTERSKI DAN INA-E U CENTRU ZA AUTIZAM

Korisnička ocjena:  / 15

17.prosinca 2015. članovi Uprave i direktori naše naftne kompanije INA  d.d. proveli su prijepodne radeći i družeći se odraslim korisnicima Centra za autizam na lokaciji Vila Velebita 11b. Od svih ustanova oni su odabrali baš našu ustanovu da svojim zalaganjem uljepšaju Božićne blagdane našim korisnicima. Zajedno s nama bojali su i oslikavali kuglice za Božićnu jelku, dovršavali štalicu i čistili okoliš ispred objekta, a na velikom platnu oslikali su veliku čestitku svim korisnicima, djelatnicima i roditeljima, što će ostati trajna uspomena na ovo druženje. U manjim grupama obišli su cijelu lokaciju, upoznali se s pojedinim korisnicima, njihovim načinom života i uvjetima koje im Centar može osigurati. Veliko su zanimanje pokazali što njihova organizacija koja djeluje na području socijalne platforme kroz svoje akcije, donacije i sponzorstva može učiniti za osobe s autizmom i potaknuti druge organizacije da se uključe kao podrška autizmu u Hrvatskoj. Ideja je mnogo a neke ćemo sigurno zajedno realizirati već povodom Svjetskog dana svijesti o autizmu 2016. S INA-om ovih dana sklapamo sponzorski ugovor. Uvijek nas vesele akcije s INA-om, ali ova je posebna po tome što su ovaj put sudjelovali čelnici ove radne organizacije i pri tome pokazali puno senzibiliteta za naše korisnike.

 

Opširnije:VOLONTERSKI DAN INA-E U CENTRU ZA AUTIZAM 

INA – prijatelj osoba s autizmom

Korisnička ocjena:  / 18

10. travnja bila je još jedna u nizu akcija povodom obilježavanja Svjetskog dana svijesti o autizmu u kojoj smo u Podružnici smještaja i zdravstvene skrbi osoba s autizmom ugostili djelatnike INA-e, koji su se volonterskim radom pridružili našim korisnicima, roditeljima te zaposlenicima Centra u pripremi vrtnih gredica za sadnju.

''Sve smo bliže proljeću. I ne toliko mi njemu koliko ono nama. Da proljeće ne dolazi samo, nikad mi ne bismo stigli do njega.'', rekao je jedan pjesnik i... pogriješio. Tog je dana proljeće došlo u srcima naših gostiju, širilo se osmjesima djelatnika ispunivši mirisnim zadovoljstvom roditelje i njihovu djecu. I kad su gosti otišli, proljeće je i dalje ostalo lepršati zraku, a njihovi darovi sladiti korisnike.

Opširnije:INA – prijatelj osoba s autizmom

Centar za autizam i INA obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Korisnička ocjena:  / 22

U suradnji s Centrom za autizam INA od 30. ožujka nizom aktivnosti obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu kako bi podigla razinu informiranosti i pomogla Centru u provođenju njihovih aktivnosti.
Ispred svoje zgrade na adresi Avenija Većeslava Holjevca 10 INA je postavila zastavu kojom širi svijest o autizmu, a od 31. ožujka do 3. travnja na odabranim benzinskim postajama, i to u gradovima gdje nema udruga koje se bave ovim poremećajem, dijeli informativne letke. U njima su navedene osnovne informacije o prepoznavanju i mogućnostima tretmana, a dijele se na benzinskim postajama Beli Manastir-Osječka, Županja-Braće Radić, Slavonski Brod-Svačićeva, Garešnica, Gospić-Budačka, Ogulin, Umag-obala, Knin-grad, Imotski-magistrala i Metković-Krvavac.

Nadalje, u sklopu projekta INA – Prijatelj osoba s autizmom, 31. ožujka i 1. travnja za Inine zaposlenike u središnjici organizirana je donacijska izložba umjetničkih djela. Inina suradnja s Centrom za autizam se nastavlja te će članovi INA Kluba volontera 10. travnja 2015. sudjelovati u uređenje okoliša u Centru za autizam, kako bi korisnicima Centra osigurali još ljepše i ugodnije okruženje u kojem provode vrijeme.

Opširnije:Centar za autizam i INA obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Galerija Slika i Radova

1093581
DanasDanas318
JučerJučer1025
Ovaj mjesecOvaj mjesec25350
Najviše 01-29-2018 : 2245
54Dot226Dot55Dot151
Logirani Korisnici 0
Gosti 48

Radovi učenika