Prijatelji i Partneri
"Ah, najjača kušnja je bijeda. I najmudrije ribe glad natjera na udicu."
Johann Wolfgang von Goethe

PROJEKT-KREATIVNOST I HARMONIJA NA 64 POLJA

Korisnička ocjena:  / 1

Šah je jedna od najpoznatijih i najstarijih strateških igara i igara s pravilima. Izumljen je prije otprilike 1500 godina u Indiji. Ljepota šaha je u tome što su za šahovskom tablom dvojica protivnika izjednačena bez obzira na rod, spol, dob, tjelesni hendikep ili materijalni status. Početna su ulaganja u šah krajnje zanemariva. Potrebni su samo jednostavna šahovska tabla i figure. Brojna su istraživanja neosporno utvrdila da je djelotvornost šaha u spoznajnom i socijalno-emocionalnom razvoju pojedinca neupitna. Šah, jednostavno rečeno, čini djecu pametnijima, razvijajući različite tipove inteligencija i sve to kroz igru, što i je izvrsnost šaha. Upravo iz tih razloga je u Centru za autizam ove školske godine od strane Šah kluba Končar proveden projekt Kreativnost i harmonija na 64 polja koji je sufinanciran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. U projekt je bio uključen 21 učenik, a proveo ga je Krešimir Podravec. Cilj Projekta je bio približiti šah polaznicima Centra za autizam i upoznati ih s njegovim pravilima. Učenici su na Projekt jako dobro reagirali, stekli su nova iskustva i svakako bi bilo dobro da nastave s igranjem.

Opširnije:PROJEKT-KREATIVNOST I HARMONIJA NA 64 POLJA

Projekt: „Moj Zagreb kak' imam te rad“ - Posjeta Muzeju gljiva

Korisnička ocjena:  / 12

20.11.2015. učenici IV.-VI.raz. i IV.OOS u pratnji učiteljica Gordane i Dine, posjetili su Muzej gljiva. Pod stručnim vodstvom obišli su Edukativni centar svijeta gljiva koji je kao takav jedinstven u svijetu.

Učenici su sa zanimanjem razgledali postav Muzeja i izlaganje voditelja  muzeja.

Nakon posjete Muzeju prošetali su se Trgom bana Josipa Jelačića, otišli do Makete Grada Zagreba i na njoj potražili Trg i spomenik banu Jelačiću. 

Opširnije:Projekt: „Moj Zagreb kak' imam te rad“ - Posjeta Muzeju gljiva

Projekt: „Moj Zagreb kak' imam te rad“- Memorijalni centar Dražena Petrovića

Korisnička ocjena:  / 9

POSJETA MUZEJSKO-MEMORIJALNOM CENTRU DRAŽENA PETROVIĆA

23.10.2015. učenici IV. i IX.odgojno-obrazovne skupine, u pratnji učiteljica Gordane i Dine, posjetili su Muzejsko-emorijalni centar dražena Petrovića, gdje su pogledali film o životu i djelu našega najboljega košarkaša. Razgledali su izložene medalje i priznanja koje je Dražen osvojio u svojoj kratkoj, ali bogatoj sportskoj karijeri.

Učenici su se podružili s majkom Dražena Petrovića, koja ih je počastila slatkišima, a na kraju su dobili dres s brojem 4-koji je Dražen uvijek nosio i loptu na kojoj je otisnut Draženov lik.

Nakon ovako ugodnog druženja, otišli su u Tehnički muzej razgledati izložbu pod nazivom: Sunčev sustav za koju su učenici pokazali veliko zanimanje.

Opširnije:Projekt: „Moj Zagreb kak' imam te rad“- Memorijalni centar Dražena Petrovića

Prizemljeni Sunčev sustav

Korisnička ocjena:  / 10

U sklopu projekta "Moj Zagreb, kak' imam te rad" 6. lipnja 2015. godine učenici IX. odgojno-obrazovne skupine su uz vodstvo profesorice Gordane Bobesić i volonterke obišli Prizemljeni Sunčev sustav na ulicama Grada Zagreba. Pogledali su Sunce, Merkur, Veneru, Zemlju i Mars te spomenik Marije Jurić Zagorke i psu Plutu koji je čuvao gradilište pri izgradnji Oktogona.

Učenici su pokazali interes za sve što su vidjeli i vesele se obilasku preostalih planeta Prizemljenog Sunčevog sustava.

Opširnije:Prizemljeni Sunčev sustav

Galerija Slika i Radova

0805742
DanasDanas1329
JučerJučer1729
Ovaj mjesecOvaj mjesec39588
Najviše 05-28-2017 : 2240
54Dot81Dot120Dot254
Logirani Korisnici 0
Gosti 28

Radovi učenika