Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

Korisnička ocjena:  / 5

 

 

 


Poštovani suradnici i prijatelji,

 

I ove godine Centar za autizam, deveti put, obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu, dan kojega je Generalna skupština Ujedinjenih naroda odredila kako bi osvijestila zajednicu o posebnostima i teškoćama osoba s autizmom i podršci koju je potrebno pružiti i osobama i njihovim obiteljima.

Djelatnici Centra za autizam predano su se uključili u osmišljavanje programa obilježavanja koji će se i ove godine provoditi cijeli mjesec travanj na trgovima, u školama, knjižnicama, muzejima...

Učenici i korisnici pokazat će uz podršku svojih učitelja svoja znanja i postignuća, širiti dalje kolo prijateljstva, podizati svijest zajednice o uvažavanju i poštivanju osoba s poremećajem iz spektra autizma.

Zahvaljujem našim suradničkim ustanovama što su se uključile u akciju i žele s nama dijeliti informacije, aktivnosti i ciljeve. Zahvaljujem nadležnim institucijama koje nas prate u našim programima, posebice Gradu Zagrebu i gradonačelniku, gospodinu Milanu Bandiću i njegovim suradnicima.

Posebice zahvaljujem djeci, roditeljima i svim djelatnicima Centra za autizam.

Želim ovom prilikom spomenuti i INA-u, našeg višegodišnjeg sponzora i partnera koja se uključila kako bi pomogla u ostvarivanju naših planova.

Iz godine u godinu svi zajedno činimo pomake i poboljšavamo položaj djece s autizmom u vrtićima i školama, korak po korak provodimo programe deinstitucionalizacije i poboljšavamo kvalitetu života osoba s autizmom. Dvije novoosnovane životne zajednice Centra za autizam u Jelkovcu upravo to pakazuju. Rano dijagnosticiranje i rana intervencija, zapošljavanje osoba s autizmom samo su neki od problema koji zahtijevaju dodatno djelovanje kako bi se osobama s autizmom otvarala vrata i širile perspektive.

Svjesni smo da je još mnogo poslova pred nama kako bi se slogan ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskoga dana svjesnosti o autizmu „Autizam -  poštovanje, prihvaćanje, inkluzija“ u potpunosti ostvario.

 

Srdačno,

Žarka Klopotan, ravnateljica Centra za autizam 

Program događanja povodom obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu možete preuzeti u .pdf formatu OVDJE.

Novi 35. broj časopisa "Autizam"

Korisnička ocjena:  / 1

 

Izašao je ovogodišnji broj časopisa Autizam s brojnim temama i zanimljivostima. Sve upite i informacije o narudžbama časopisa možete dobiti na e-mail adresu uredništva casopis@autizam.hr.

COVID-19 POTRES

Podrška stručnjaka svim našim učenicima, njihovim roditeljima i članovima obitelji

+385 99 7826 519 (PONEDJELJAK, SRIJEDA, PETAK 10.00-12.00 sati) +385 92 3938 821 (UTORAK, ČETVRTAK 16.00-17.00 sati)

 

4193804
DanasDanas3538
JučerJučer5196
Ovaj mjesecOvaj mjesec100000
Najviše 05-11-2020 : 6979
3Dot235Dot172Dot213
Logirani Korisnici 0
Gosti 37