Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prilog o autizmu u emisiji "dm babybonus" (32. epizoda)

Korisnička ocjena:  / 3

Govorili smo o autizmu i pokazali kako se radi u vrtiću Centra za autizam u emisiji dm babybonus.
O ranim znakovima autizma i značajkama ponašanja djece s odstupanjima od urednog komunikacijskog razvoja govori ravnateljica Centra za autizam Žarka Klopotan. Vrijedno i stručno u svojoj odgojnoj skupini radi edukacijski rehabilitator Sanja Aguila Munoz primjenjujući suvremene metode rada.

POZITIVNI PRISTUPI AUTIZMU 2. ciklus radionica

Korisnička ocjena:  / 2

U sklopu ERASMUS + projekta ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo) od 09. 11. 2016. do 13. 11. 2016 i 10. ESIPP partneri su održali drugi dio edukacija i radionica. Hrvatski ESIPP tim zajedno s Angelom Winstanley, Nefi Charalambous  Darden i Davidom Preeceom (voditeljem projekta) bili su uključeni u pet dana edukacija na različitim lokacijama s različitim skupinama roditelja i stručnjaka.

Prvi dan (09.11.2016.) je održan u prostorijama predškolskog programa Centra za autizam Nad lipom. Djelatnice Centra Sanja Aguila Munoz i Ana Ružić su održale predavanje na temu Vizualna podrška pod supervizijom trenerica iz Cipra za roditelje koji nisu bili prisutni na prvom ciklusu radionica održanih u travnju.

Drugi dan (10.11.2016.) je održan u prostorijama Centra za autizam. Angela W. i Nefi su nam predstavile zanimljivu temu „Problemi hranjenja i spavanja kod djece s poremećajem iz spektra autizma – razumijevanje i mogući pristupi” koja je bila veoma dobro posjećena od strane roditelja i stručnjaka. Što nam je pokazatelj da su roditelji zainteresirani za naš projekt. Nakon prezentacije trenerice su odgovarale na mnoga pitanja.

Treći dan  (11.11.2016.)  David Preece je održao predavanje  Adolescencija i seksualnost kod osoba s poremećajem iz spektra autizma. Predavanje je održano na Edukacijsko Rehabilitacijskom Fakultetu.

12. i 13. 11. 2016. ESIPP partneri su održali   drugu  vikend radionicu za roditelje djece s poremećajem iz spektra autizma. Radionice su trajale od 9:00 – 14:00 sati, a odvijale su se u sklopu prostora Centra za rehabilitaciju (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Kampus Borongaj) koji je jedan od partnera Centra za autizam. Teme su bile: Senzorne osjetljivosti, Komunikacija i Socijalni razvoj/interakcija. Radionice su održane za istu grupu roditelja koji su bili prisutni u travnju 2016. Uz trenerice Nefi i Agelu na radionicama su još bili : David Preece u ulozi supervizora te  Ana Ružić, Sanja Blažević (Centar za autizam, Zagreb), Ivanka Pejić, Ana Radović ( Centar za autizam, Rijeka i Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka), psihologinja Ivana Sladić Kljajić (Centar za autizam, Zagreb) te dr.sc. Jasmina Stošić (Edukacijsko - rehabilitacijski fakultet).

Želimo se zahvaliti svim roditeljima i stručnjacima koji su učestvovali na edukacijama te najaviti novi ciklus radionica u veljači, a svi zainteresirani roditelji nam se mogu prijaviti na našu mail adresu: esipp.croatia@gmail.com

Na web stranici projekta je objavljen intervju s mamama našeg Centra koje su bile na radionicama.

http://esipp.eu/team/envira-vidovic-lidija-duilo/

Javite se i pratite nas:

esipp.croatia@gmail.com

http://esipp.eu/

https://twitter.com/ESIPP_Europe

https://www.facebook.com/projectesipp/

Opširnije:POZITIVNI PRISTUPI AUTIZMU 2. ciklus radionica

Kartica obavijesti o autizmu

Korisnička ocjena:  / 0

 

Dragi roditelji, vjerojatno ste se znali naći u situaciji u kojoj je vaše dijete jako uznemireno te ga pokušavate umiriti. Pri tome je moguće da ste doživjeli da se netko od prolaznika pokušava uplesti pa da nenamjerno oteža situaciju. Za vas smo pripremili karticu obavijesti o autizmu koju možete ispisati u nekoliko primjeraka i uručiti prolazniku. Nadamo se da će vam biti od koristi, a ujedno se nadamo da ćemo na taj način upoznati i senzibilizirati javnost za probleme osoba s poremećajem iz spektra autizma.

4213686
DanasDanas2246
JučerJučer3453
Ovaj mjesecOvaj mjesec5699
Najviše 05-11-2020 : 6979
34Dot231Dot21Dot83
Logirani Korisnici 0
Gosti 37