Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prijatelji i Partneri

POZITIVNI PRISTUPI AUTIZMU 2. ciklus radionica

User Rating:  / 2

U sklopu ERASMUS + projekta ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo) od 09. 11. 2016. do 13. 11. 2016 i 10. ESIPP partneri su održali drugi dio edukacija i radionica. Hrvatski ESIPP tim zajedno s Angelom Winstanley, Nefi Charalambous  Darden i Davidom Preeceom (voditeljem projekta) bili su uključeni u pet dana edukacija na različitim lokacijama s različitim skupinama roditelja i stručnjaka.

Prvi dan (09.11.2016.) je održan u prostorijama predškolskog programa Centra za autizam Nad lipom. Djelatnice Centra Sanja Aguila Munoz i Ana Ružić su održale predavanje na temu Vizualna podrška pod supervizijom trenerica iz Cipra za roditelje koji nisu bili prisutni na prvom ciklusu radionica održanih u travnju.

Drugi dan (10.11.2016.) je održan u prostorijama Centra za autizam. Angela W. i Nefi su nam predstavile zanimljivu temu „Problemi hranjenja i spavanja kod djece s poremećajem iz spektra autizma – razumijevanje i mogući pristupi” koja je bila veoma dobro posjećena od strane roditelja i stručnjaka. Što nam je pokazatelj da su roditelji zainteresirani za naš projekt. Nakon prezentacije trenerice su odgovarale na mnoga pitanja.

Treći dan  (11.11.2016.)  David Preece je održao predavanje  Adolescencija i seksualnost kod osoba s poremećajem iz spektra autizma. Predavanje je održano na Edukacijsko Rehabilitacijskom Fakultetu.

12. i 13. 11. 2016. ESIPP partneri su održali   drugu  vikend radionicu za roditelje djece s poremećajem iz spektra autizma. Radionice su trajale od 9:00 – 14:00 sati, a odvijale su se u sklopu prostora Centra za rehabilitaciju (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Kampus Borongaj) koji je jedan od partnera Centra za autizam. Teme su bile: Senzorne osjetljivosti, Komunikacija i Socijalni razvoj/interakcija. Radionice su održane za istu grupu roditelja koji su bili prisutni u travnju 2016. Uz trenerice Nefi i Agelu na radionicama su još bili : David Preece u ulozi supervizora te  Ana Ružić, Sanja Blažević (Centar za autizam, Zagreb), Ivanka Pejić, Ana Radović ( Centar za autizam, Rijeka i Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka), psihologinja Ivana Sladić Kljajić (Centar za autizam, Zagreb) te dr.sc. Jasmina Stošić (Edukacijsko - rehabilitacijski fakultet).

Želimo se zahvaliti svim roditeljima i stručnjacima koji su učestvovali na edukacijama te najaviti novi ciklus radionica u veljači, a svi zainteresirani roditelji nam se mogu prijaviti na našu mail adresu: esipp.croatia@gmail.com

Na web stranici projekta je objavljen intervju s mamama našeg Centra koje su bile na radionicama.

http://esipp.eu/team/envira-vidovic-lidija-duilo/

Javite se i pratite nas:

esipp.croatia@gmail.com

http://esipp.eu/

https://twitter.com/ESIPP_Europe

https://www.facebook.com/projectesipp/

Read more: POZITIVNI PRISTUPI AUTIZMU 2. ciklus radionica

Kartica obavijesti o autizmu

User Rating:  / 0

 

Dragi roditelji, vjerojatno ste se znali naći u situaciji u kojoj je vaše dijete jako uznemireno te ga pokušavate umiriti. Pri tome je moguće da ste doživjeli da se netko od prolaznika pokušava uplesti pa da nenamjerno oteža situaciju. Za vas smo pripremili karticu obavijesti o autizmu koju možete ispisati u nekoliko primjeraka i uručiti prolazniku. Nadamo se da će vam biti od koristi, a ujedno se nadamo da ćemo na taj način upoznati i senzibilizirati javnost za probleme osoba s poremećajem iz spektra autizma.

Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

User Rating:  / 5

 

 

 


Poštovani suradnici i prijatelji,

 

I ove godine Centar za autizam, deveti put, obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu, dan kojega je Generalna skupština Ujedinjenih naroda odredila kako bi osvijestila zajednicu o posebnostima i teškoćama osoba s autizmom i podršci koju je potrebno pružiti i osobama i njihovim obiteljima.

Djelatnici Centra za autizam predano su se uključili u osmišljavanje programa obilježavanja koji će se i ove godine provoditi cijeli mjesec travanj na trgovima, u školama, knjižnicama, muzejima...

Učenici i korisnici pokazat će uz podršku svojih učitelja svoja znanja i postignuća, širiti dalje kolo prijateljstva, podizati svijest zajednice o uvažavanju i poštivanju osoba s poremećajem iz spektra autizma.

Zahvaljujem našim suradničkim ustanovama što su se uključile u akciju i žele s nama dijeliti informacije, aktivnosti i ciljeve. Zahvaljujem nadležnim institucijama koje nas prate u našim programima, posebice Gradu Zagrebu i gradonačelniku, gospodinu Milanu Bandiću i njegovim suradnicima.

Posebice zahvaljujem djeci, roditeljima i svim djelatnicima Centra za autizam.

Želim ovom prilikom spomenuti i INA-u, našeg višegodišnjeg sponzora i partnera koja se uključila kako bi pomogla u ostvarivanju naših planova.

Iz godine u godinu svi zajedno činimo pomake i poboljšavamo položaj djece s autizmom u vrtićima i školama, korak po korak provodimo programe deinstitucionalizacije i poboljšavamo kvalitetu života osoba s autizmom. Dvije novoosnovane životne zajednice Centra za autizam u Jelkovcu upravo to pakazuju. Rano dijagnosticiranje i rana intervencija, zapošljavanje osoba s autizmom samo su neki od problema koji zahtijevaju dodatno djelovanje kako bi se osobama s autizmom otvarala vrata i širile perspektive.

Svjesni smo da je još mnogo poslova pred nama kako bi se slogan ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskoga dana svjesnosti o autizmu „Autizam -  poštovanje, prihvaćanje, inkluzija“ u potpunosti ostvario.

 

Srdačno,

Žarka Klopotan, ravnateljica Centra za autizam 

Program događanja povodom obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu možete preuzeti u .pdf formatu OVDJE.

Prijava korisnika

4215468
DanasDanas1564
JučerJučer2464
Ovaj mjesecOvaj mjesec7481
Najviše 05-11-2020 : 6979
3Dot230Dot154Dot129
Logirani Korisnici 0
Gosti 39