Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

POVRTNJAK U DVORNIČIĆEVOJ - PLODOVI JESENI 2017.

Korisnička ocjena:  / 6

Već godinama imamo mali povrtnjak u Dvorničićevoj, ali ove godine smo bili posebno vrijedni i ponosni na njega. Kao prvo dečki se potrude da zaštihaju vrt, a onda cure sade s korisnicima i vode brigu o zalijevanju. Ovo je pravi timski rad u kojem svi sudjeluju. Osim uobičajene sadnje rajčice, krastavaca i luka, svake godine malo eksperimentiramo i posadimo neke nove kulture. Ove godine su to bile čičoke… Osim rada u povrtnjaku, korisnici rado odlaze pogledati kako napreduje uzgoj biljčica, a kada dođe vrijeme berbe ne mogu se iščekati da plod sazrije do kraja. Ovim malim eko-vrtom ne možemo se puno nahraniti, ali je to zgodan prilog vitamina tijekom ljeta i rane jeseni. Uvijek se nađe nešto za juhicu, za salatu, ali i za proslavu plodova jeseni.

Opširnije:POVRTNJAK U DVORNIČIĆEVOJ -  PLODOVI JESENI 2017.

LJETOVANJE U SELINAMA 2017.

Korisnička ocjena:  / 6

Ove godine smo obilježili 15 godina ljetovanja u Terapijskom ljetovalištu Centra za autizam u Selinama. Trenutak je to kada se treba prisjetiti naših roditelja koji su sudjelovali na bilo koji način u dovršenju ovog objekta i našeg prvog ravnatelja koji je zajedno s njima dijelio istu viziju. Treba se prisjetiti svih donatora, službenih osoba koji su razumjeli potrebu za odmaralištem i onih koji su utkali svoj rad u dovršenje odmarališta. A onda, u ovih 15 godina rada kroz Seline su prošli gotovo svi zaposlenici Centra za autizam, mnogi i više puta tijekom iste sezone. Oni su s puno entuzijazma, truda i empatije pružali podršku djeci, mladeži i odraslim osobama. Bilo je tu i suza zbog odvajanja od roditelja, ali mnogo više veselja i smijeha. Ne mali broj naših korisnika ovdje je naučio mnoge važne vještine svakodnevnog života, neki su naučili i plivati, a doista nema gotovo niti jednog korisnika koji se ne veseli dolasku u Seline. Oni doista uživaju blagodati ljetovanja kao odmora, mogućnosti da uživaju u moru, suncu, šetnjama, ukusnim obrocima, pečenju roštilja i kolača, odlascima na sladoled i sok, izletima u Zadar i posjetima Nacionalnom parku Paklenica, te mnogo brojnim izazovima prirode i susreta s drugim ljudima.
A sad malo novosti iz Selina: Ove godine iznenadili smo se promjenama na plaži.. Staze su većim dijelom dobile rubnike i spremne su za asfaltiranje, što će nam značajno olakšati odlaske na plaže i smanjiti ozljede hodanja po kamenju. Planira se i pripremljene su instalacije za osvjetljenje plaže što će omogućiti šetnje uz plažu do Starigrada, umjesto uz magistralu. Dio plaže je uređen i postavljene su sprave za vježbanje namijenjene odraslim osobama. Na našoj omiljenoj plaži kod kule postavljene su klupe koje smo rado prisvojili.
Posebno smo zahvalni načelniku i upravi OpćineStarigrad Paklenica koji su nas obdarili donacijom tendi i postavljanjem istih na našoj južnoj terasi, čime smo dobili više hlada. Isto tako zahvaljujemo se upravi Nacionalnog parka Paklenica koji su nam darovali novi hladnjak s ledenicom, tako važan kada je potrebno ohladiti mnogo sokova i vode za sve nas, pohraniti sladolede i voće. Od srca zahvaljujemo svima.
I ove godine kroz naše ljetovalište prošlo je deset grupa korisnika.Ovu godinu pamtit će mnogi po velikim vrućinama, posebno tijekom druge polovice srpnja i prve polovice kolovoza. Kao i inače nisu izostale niti snažne bure i nevere, posebno krajem kolovoza. Pa ipak, ovo ljeto ćemo pamtiti po iznenađujuće toplom moru. Samo dio onog što smo radili i kako smo uživali možete vidjeti na fotografijama u prilogu. Baš smo uživali i jedva čekamo novo ljeto.

Opširnije:LJETOVANJE U SELINAMA 2017.

KRAJ RADNE GODINE U DVORU

Korisnička ocjena:  / 6


Kraj radne godine u Dvorničićevoj obilježili smo druženjem s roditeljima i podjelom medalja za sportske aktivnosti. Roditeljski sastanak, gledanje video prikaza života u životnim zajednicama, pečenje roštilja, zajednički ručak – cijelo prijepodne brzo je prošlo i svi su bili suglasni da nam je potrebno još ovakvih druženja.

Opširnije:KRAJ RADNE GODINE U DVORU

POSJET OBITELJI

Korisnička ocjena:  / 5


Nastojimo održavati kontakt s obiteljima i omogućiti korisnicima koji inače ne odlaze u roditeljski dom, da barem povremeno posjete dom iz kojeg su davno otišli. Tako naša Josipa sa nekoliko svojih kolega, svake godine krajem lipnja posjećuje svoju obitelj, što je ujedno i lijepi izlet u Zagrebačku županiju. Miješa se tu i veselje i tuga, no njen osmijeh rijetko vidimo i za njega vrijedi to činiti i dalje.

Opširnije:POSJET OBITELJI

ZAVRŠNA ŠKOLSKA PRIREDBA

Korisnička ocjena:  / 5

Odrasli korisnici sudjelovali su i ove godine na završnoj školskoj priredbi. Ivanka s recitalom, a Mia s pjesmom. Športske aktivnosti kojima se bave tijekom radne godine, prikazali su korisnici s različitih lokacija kao glazbeno-scensku točku. A u publici su bili mnogi njihovi kolege koji su ih s veseljem pratili i bodrili.

Opširnije:ZAVRŠNA ŠKOLSKA PRIREDBA

3282293
DanasDanas757
JučerJučer5502
Ovaj mjesecOvaj mjesec90940
Najviše 12-12-2019 : 7164
34Dot237Dot51Dot159
Logirani Korisnici 0
Gosti 59