Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

KREATIVNE RADIONICE U KNJIŽNICI JELKOVEC

Korisnička ocjena:  / 0

U Knjižnici Jelkovec održane su tri zanimljive likovno - edukativne radionice za korisnike Centra za autizam Zagreb koji stanuju u životnim zajednicama naselja Novi Jelkovec. Radionice su održane u multimedijalnoj dvorani Knjižnice, a osmislili su ih studenti Zdravstvenog veleučilišta Smjera radne terapije uz mentorstvo profesorice zdravstvenog veleučilišta Claire Sangster Jokić i djelatnice Centra za autizam, ujedno i vanjske suradnice Zdravstvenog veleučilišta Marlene Kovačević. Prva likovno - edukativna radionica imala je naslov „Cvijet“  i bila je osmišljena s ciljem poticanja najboljeg u svakom pojedincu odabirom fotografija cvijeća, likovnog materijala, glazbe i verbalne i fizičke podrške. Na drugoj likovno - edukativnoj radionici pridružili su nam se korisnici i djelatnici Centra za rehabilitaciju Stančić. Naslov likovno – edukativne radionice bio je „Leptir“, a korisnici su za zadatak imali  trganje i rezanje te lijepljenje kolaža na predložak dva velika leptira. Cilj radionice bio je integracija svih korisnika u izradi plakata, postizanje dobre komunikacije, socijalizacije svih prisutnih te održavanja pažnje korisnika tijekom zadataka. Na trećoj likovno – edukativnoj radionici s naslovom „Moja obitelj“ sudjelovale su i dvije gostujuće studentice iz Velike Britanije smjera sestrinstva i radne terapije koje su izrazile veliko zadovoljstvo obilježavanjem Međunarodnog dana obitelji putem kreativnosti. Zadatak je bio nacrtati članove obitelji, obojati te ih zalijepiti na veliko obiteljsko stablo. Cilj radionice bio je osvijestiti odnose korisnika sa njihovim obiteljima, susjedima i prijateljima, razvijati socijalnu interakciju između korisnika, poticati senzoričke i motoričke sposobnosti te održavati pažnju tijekom radionice.

Zahvaljujemo Knjižnici Jelkovec na  ljubaznosti i suradnji i ove radno – obrazovne godine te svim organizatorima i realizatorima programa!

Opširnije:KREATIVNE RADIONICE U KNJIŽNICI JELKOVEC

RADIONICA U ETNOGRAFSKOM MUZEJU

Korisnička ocjena:  / 0

U Etnografskom muzeju na prvom katu izložene su narodne nošnje iz Hrvatske kao stalni postav Muzeja gdje su korisnici životne zajednice CZA Jelkovec 2 krajem travnja 2018.g. na kratko razgledali motive na narodnim nošnjama s početka 20.stoljeća kako bi dobili ideje za kreativnu radionicu organiziranu od muzejske pedagoginje EMZ-a Silvie Vrsalović za crteže na platnu koje su radili sa bojama za tkaninu. Studenti Zdravstvenog veleučilišta Smjera radne terapije opet su nam bili podrška i svi zajedno smo uživali u kreativnim tehnikama.

Opširnije:RADIONICA U ETNOGRAFSKOM MUZEJU

POSJET ETNOGRAFSKOM MUZEJU

Korisnička ocjena:  / 0

U svibnju 2018.g. korisnici i djelatnici životnih zajednica Jelkovec 1 i Jelkovec 2 zajedno sa studentima Edukacijsko - rehabilitacijskog fakulteta i Zdravstvenog veleučilišta Smjera radna terapija posjetili su izložbu Etnografskog muzeja pod nazivom „Braća Seljan kroz prašume i pustinju“. Braća Seljan su poznati hrvatski putnici i istraživači, a izložba obuhvaća sva njihova putovanja. Mirkovo putovanje pješice od Sankt-Peterburga do Pariza, putovanje u Etiopiju i istraživanja po Južnoj Americi. Razgledali smo niz predmeta sa njihovih putovanja, a naročito nas je dojmio ambijent koji dočarava putovanja. Nakon razgledavanja izložbe muzejska pedagoginja, gospođa Silvia Vrsalović organizirala je za nas zanimljivu kreativnu radionicu nizanja drvenih raznobojnih perlica.

Zahvaljujemo Etnografskom muzeju na ljubaznosti i suradnji tijekom cijele radno – obrazovne godine!

Opširnije:POSJET ETNOGRAFSKOM MUZEJU

POSJET MUZEJU PRIGORJA

Korisnička ocjena:  / 0

Povodom Međunarodnog dana muzeja 2018.g. korisnici i djelatnici životnih zajednica Centra za autizam Zagreb smješteni u naselju Novi Jelkovec bili su pozvani na edukativnu izložbu i kreativnu radionicu Muzeja Prigorja u Sesvetama gdje su učili o vlaknima od kojih se proizvode tkanine. Upoznali su se sa tkalačkim stanovima i tkanjem, dodirivali vlakna pamuka i lana, naučili što je predenje, a što prepletanje niti te izrađivali od kolaž papira maštovite kreacije za ručnike uz podršku djelatnika Centra za autizam Josipa Lade, Marijane Petek, Marijane Lalić i Marlene Kovačević, studenata Zdravstvenog veleučilišta smjera radne terapije te studenata iz Velike Britanije iz Bristola također sa Studija medicinskih sestara i radnih terapeuta.

Zahvaljujmo ravnateljici i djelatnicima Muzeja Prigorje na ljubaznosti, suradnji i poklonima za sve četiri životne zajednice u naselju Jelkovec!

Opširnije:POSJET MUZEJU PRIGORJA

IZLET U DIVLJE VODE

Korisnička ocjena:  / 0

Ove smo godine bili u Divljim vodama  pokraj Samobora, sa našim prijateljima iz stare škole. Dan je bio malo prohladan ali to nas nije omelo da se lijepo zabavimo razgledavajući  životinje.  Vozili smo se vlakićem po imanju, a hrabriji su jahali na konjiću... U restoranu nas je na kraju dočekao fini ručak sa kojim je izlet i završio.

Opširnije:IZLET U DIVLJE VODE

3891108
DanasDanas1147
JučerJučer5835
Ovaj mjesecOvaj mjesec31397
Najviše 03-22-2020 : 6840
3Dot235Dot66Dot217
Logirani Korisnici 0
Gosti 51