Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Na bazenu u Utrinama

Korisnička ocjena:  / 10

   Relativno redovito svakog četvrtka 4-5 korisnika iz Dvorničićeve a petkom iz Dubrave odlazi u pratnji kineziterapeuta i organizatora slobodnog vremena na bazen u Utrinama. Bazen koristimo u redovnom terminu za građanstvo. Preduvjet za odlazak na bazen je da osoba dobro pliva, kontrolira sfinktere i primjereno se ponaša na javnom mjestu. Neki na bazen idu radi priprema za sportska natjecanja, neki plivaju rekreativno, a ima i onih kojima je to propisan oblik fizioterapije. Nakon bazena slijedi tuširanje i odijevanje a nekima je sastavni dio odlaska na plivanje i odlazak na sok u kafić.

Opširnije:Na bazenu u Utrinama

17.05.2014. "2.ruka prijateljstva" koncert u Lisinskom

Korisnička ocjena:  / 13

Na tradicionalnom edukativno – zabavnom zagrebačkom koncertu za djecu i mlade pod nazivom „2. ruka prijateljstva“ održanom u Vatroslavu Lisinkom, u subotu, 17.05.2014. u 10h bili su korisnici Programa za odrasle osobe s autizmom zajedno sa djelatnicima zahvaljujući gospođi Daliborki Carević (Udruga harfa) i gospođici Lamiji Belošević, kojima ovim putem srdačno zahvaljujemo. Koncert je bio upriličen s ciljem osvještavanja potrebe smanjenja vršnjačkog nasilja i poticanja pozitivnih obrazaca ponašanja kod mladih, a organiziran je na inicijativu gospođice Lamije Belošević dobitnice nagrade "Nasilje nije hrabrost – Nagrada Luke Ritza". Program je vodio Dalibor Petko, a nastupali su: Dječji zbor "Arija", Lamija Belošević, Bojan Jambrošić i plesni klub "Arka", Sementa Rajhart, Luka Nižetić i Romski trubački orkestar „Mećava“. Dodijeljene su nagrade za najbolje likovne i literarne natječaje vrtićima i školama, nastavno na objavljeni natječaj "Ruka prijateljstva". Pokrovitelj koncerta bio je Gradonačelnik Grada Zagreba, gosp. Milan Bandić.

U povratku iz „Lisinskog“ imali smo priliku pratiti i počasni špalir – prikaz hrvatske lake konjice hrvatske pukovnije Royal Cravattes iz 17. stoljeća. 

Opširnije:17.05.2014. "2.ruka prijateljstva" koncert u Lisinskom

04.06.2014. Eko Sajam u novouređenom dvorištu

Korisnička ocjena:  / 9


Eko sajam je ove godine održan 04.06. u prekrasnom, novouređenom dvorištu Centra za autizam na adresi Vila Velebita 11b. Zahvaljujući donaciji "Zrinjevca", "Hortikulture" i roditelja, dvorište smo dodatno ukrasili cvijećem i trajnim grmljem. Posjetili su nas prijatelji iz svih programa Centra, roditelji i djeca iz osnovne škole "Vjenceslav Novak". Kolača i sokova je bilo u izobilju, a nije nedostajalo ni smijeha i zabave.

Slike pogledajte u nastavku...

 

Opširnije:04.06.2014. Eko Sajam u novouređenom dvorištu

USKRSNI DORUČAK U DVORNIČIĆEVOJ

Korisnička ocjena:  / 11


     Na Uskrsno jutro bilo nas je znatno manje nego inače, jer su neki blagovali kod svojih roditelja. Nama koji smo ostali gđe Đurđica i Sofija pripremile su svečani stol, a mi smo se svečano odijenuli kako bi uveličali ovo blagdansko jutro. Upalili smo svijeću i pomolili se. Pisanice koje smo dan ranije pripremili nestajale su velikom brzinom, a potom su slijedili i kolači. Pogledajte slike i uvjerite se kako nam je bilo dobro i veselo.
Slike u nastavku...

Opširnije:USKRSNI DORUČAK U DVORNIČIĆEVOJ

KOLO PRIJATELJSTVA – MOJ SUSJED MARIO

Korisnička ocjena:  / 12


    Povodom Svjetskog dana svijesti o autizmu u Gradskoj knjižnici „Vladimir Nazor“, odjel Špansko-sjever 3. travnja 2014. s početkom u 13 sati održana je tribina pod nazivom „Kolo prijateljstva – moj susjed Mario“. Glavni akter ove tribine bio je naš odrasli korisnik Mario koji se je uz podršku svoje majke i stručnih djelatnika Centra predstavio učenicima viših razreda Osnovne škole „Ante Kovačića“ i učenicima literarne skupine koji su bili u pratnji svojih nastavnika. Na tribini su sudjelovali i djelatnici dječjeg vrtića i nekoliko roditelja.

Opširnije:KOLO PRIJATELJSTVA – MOJ SUSJED MARIO

3673688
DanasDanas998
JučerJučer5705
Ovaj mjesecOvaj mjesec100000
Najviše 02-17-2020 : 6075
3Dot226Dot122Dot74
Logirani Korisnici 0
Gosti 49