Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

ONLINE INKLUZIVNA PLESNA RADIONICA

Korisnička ocjena:  / 0

Centar mladih Ribnjak i entuzijazam gospođe Snježane vodi nas velikim koracima kroz projekt Kreativni otisak. Voditeljica Snježana Petrov je za mjesec travanj angažirala nama već od ranije poznatu cijenjenu gđicu Helveciu Tomić koja se bavi plesom i DanceAbility metodom. Ovaj pristup omogućava inkluzivno uključivanje osoba s invaliditetom u plesne sadržaje. Smisao radionice bio je uključiti naše korisnike da se kreću uz glazbu na slobodan a opet ciljan način i sudjeluju koliko su motivirani za određeno kretanje dijelom ili cijelim tijelom. Kako smo zbog COVID-19 u svojevrsnoj izolaciji, radionicu smo osmislili online. Važnu ulogu pri tome su imali naši djelatnici koji su u neposrednom radu s korisnicima i oni su bili medijatori i stup provedbe radionice. Cijenjena Helvecia je uz puno dobre volje podučila nas korištenju zoom aplikacije i održala nekoliko sastanaka s nama. Radionica za plesni pokret je održana 30. travnja, a pripremni sastanci 21. i 29. travnja. U radionicu bili su uključeni korisnici iz Dvorničićeve predvođeni Dinkom, korisnici iz životne zajednice Jelkovec 1 i Marina, korisnici iz Jelkovca 2 i Viktorija te muška momčad Jelkovca 3 vođena od strane Jadranka. Treba istaći da su zaposlenici mahom koristili svoje privatne mobitele za povezivanje i rijetke laptope s kamerom. Hvala im na osobnom prilogu da se radionica provede. Divno je bilo na prvom sastanku kada smo se svi uspjeli uključiti i nakon dugog vremena vidjeti jedni druge. Sastanak je uglavnom prošao u međusobnim pozdravima s korisnicima. Bilo je dirljivo vidjeti koliko su korisnici željni susreta s drugim korisnicima i zaposlenicima. Gospodična Helvecia je vodila radionicu, a sudjelovale su i njene 2 kolegice, gospođa Snježana i voditeljica Programa za odrasle kao podrška. Pokušali smo uključiti i par dnevnih korisnika ali bilo je tehničkih i motivacijskih prepreka. Uglavnom radionici je više ili manje predano sudjelovalo preko 20 osoba s autizmom. Ovom radionicom obilježili smo Svjetski dan plesa. Ponosno  objavljujemo da smo svladali zadane zadatke plesnog pokreta ali i osnove zoom meetinga zahvaljujući gđici Helveciji kojoj od srca zahvaljujemo na puno truda i izvrsnoj poduci. Nadamo se daljnjoj suradnji i poduci uživo. A gđa Snježana već nam sprema novo iskustvo i iznenađenje povodom Dana Grada Zagreba. Draga Snježana jako nam je drago što surađujemo s Vama i Centrom mladih Ribnjak.

 

Opširnije:ONLINE INKLUZIVNA PLESNA RADIONICA

USKRSNI DORUČAK 2020.

Korisnička ocjena:  / 0

 

Blagoslovljen Uskrs svima, posebno našim roditeljima koji se brinu za naše korisnike i čeznu da ih vide i zagrle. Ovim slikama želimo pokazati da smo se trudili da imaju što ljepši Uskrs. 

 

Opširnije:USKRSNI DORUČAK 2020.

RADIONICA NA DALJINU – USKRSNI ZEC

Korisnička ocjena:  / 2

Ništa ne može spriječiti našu dragu Snježanu Petrov, ni mjere socijalnog distanciranja zbog COVID-19 ni potresi,  da smisli način kako da se projekt Kreativni otisak i dalje realizira, kako da naši korisnici imaju kontakt i podršku Centra mladih Ribnjak. Na tome smo joj neizmjerno zahvalni, a posebno na inovativnosti. Jer, iako trenutno nemamo dostatnu tehniku da održimo on-line radionice, opet uz puno promišljanja nađe se i prigodni primjereni sadržaj i način. Uz stručnu podršku i pripremu radionice od strane Petre Kriletić, magistre edukacije likovne kulture i vanjske suradnice Centra mladih Ribnjak za likovne programe, dobili smo PowerPoint prezentaciju s detaljnim slikovnim uputama za naše korisnike kako da izrade svog uskrsnog zeca. Kako su bile potrebne stare čarape dečki su mogli izraditi samo crne ili bijele zečeke, dok su djevojke imale više mogućnosti. Neki su ih punili s rižom, neki s onim što su imali pri ruci, jer odlasci u kupovinu materijala trenutno nisu opcija. Ono što je najljepše uključilo se puno više  korisnika nego što ih inače dolazi u Centar mladih Ribnjak. Ova 1. radionica na daljinu jest samo prva. Naša draga Snježana planira već drugu, pa i treću radionicu, a mi planiramo kako da se opremimo i pripremimo za on-line radionice.

Opširnije:RADIONICA NA DALJINU – USKRSNI ZEC

COVID-19 POTRES

Podrška stručnjaka svim našim učenicima, njihovim roditeljima i članovima obitelji

+385 99 7826 519 (PONEDJELJAK, SRIJEDA, PETAK 10.00-12.00 sati) +385 92 3938 821 (UTORAK, ČETVRTAK 16.00-17.00 sati)

 

4210559
DanasDanas2572
JučerJučer5410
Ovaj mjesecOvaj mjesec2572
Najviše 05-11-2020 : 6979
3Dot231Dot226Dot13
Logirani Korisnici 0
Gosti 37