PREZENTACIJA ASISTIVNE TEHNOLOGIJE KOD NOVIH SUSJEDA

CeDePe Zagreb je početkom svibnja 2018.g. otvorio vrata svoje nove Podružnice u Novom Jelkovcu u poslovnom prostoru odmah ispod naše životne zajednice Jelkovec 2. Ubrzo su nas posjetili predstavnici Centra neovisnog življenja osoba s invaliditetom gdje smo u ugodnom ambijentu našeg domaćinstva razgovarali o mogućnostima suradnje u bliskoj budućnosti. Pozvani smo bili na prezentaciju asistivnih tehnologija i demonstraciju istih. Upoznali smo dvije nove kolegice edukacijkog rehabilitatora i radnu terapeutkinju koje su nam strpljivo pokazivale načine na koje koriste komunikacijska pomagala u svome radu.

Opširnije:PREZENTACIJA ASISTIVNE TEHNOLOGIJE KOD NOVIH SUSJEDA

KREATIVNE RADIONICE U KNJIŽNICI JELKOVEC

U Knjižnici Jelkovec održane su tri zanimljive likovno - edukativne radionice za korisnike Centra za autizam Zagreb koji stanuju u životnim zajednicama naselja Novi Jelkovec. Radionice su održane u multimedijalnoj dvorani Knjižnice, a osmislili su ih studenti Zdravstvenog veleučilišta Smjera radne terapije uz mentorstvo profesorice zdravstvenog veleučilišta Claire Sangster Jokić i djelatnice Centra za autizam, ujedno i vanjske suradnice Zdravstvenog veleučilišta Marlene Kovačević. Prva likovno - edukativna radionica imala je naslov „Cvijet“  i bila je osmišljena s ciljem poticanja najboljeg u svakom pojedincu odabirom fotografija cvijeća, likovnog materijala, glazbe i verbalne i fizičke podrške. Na drugoj likovno - edukativnoj radionici pridružili su nam se korisnici i djelatnici Centra za rehabilitaciju Stančić. Naslov likovno – edukativne radionice bio je „Leptir“, a korisnici su za zadatak imali  trganje i rezanje te lijepljenje kolaža na predložak dva velika leptira. Cilj radionice bio je integracija svih korisnika u izradi plakata, postizanje dobre komunikacije, socijalizacije svih prisutnih te održavanja pažnje korisnika tijekom zadataka. Na trećoj likovno – edukativnoj radionici s naslovom „Moja obitelj“ sudjelovale su i dvije gostujuće studentice iz Velike Britanije smjera sestrinstva i radne terapije koje su izrazile veliko zadovoljstvo obilježavanjem Međunarodnog dana obitelji putem kreativnosti. Zadatak je bio nacrtati članove obitelji, obojati te ih zalijepiti na veliko obiteljsko stablo. Cilj radionice bio je osvijestiti odnose korisnika sa njihovim obiteljima, susjedima i prijateljima, razvijati socijalnu interakciju između korisnika, poticati senzoričke i motoričke sposobnosti te održavati pažnju tijekom radionice.

Zahvaljujemo Knjižnici Jelkovec na  ljubaznosti i suradnji i ove radno – obrazovne godine te svim organizatorima i realizatorima programa!

Opširnije:KREATIVNE RADIONICE U KNJIŽNICI JELKOVEC

RADIONICA U ETNOGRAFSKOM MUZEJU

U Etnografskom muzeju na prvom katu izložene su narodne nošnje iz Hrvatske kao stalni postav Muzeja gdje su korisnici životne zajednice CZA Jelkovec 2 krajem travnja 2018.g. na kratko razgledali motive na narodnim nošnjama s početka 20.stoljeća kako bi dobili ideje za kreativnu radionicu organiziranu od muzejske pedagoginje EMZ-a Silvie Vrsalović za crteže na platnu koje su radili sa bojama za tkaninu. Studenti Zdravstvenog veleučilišta Smjera radne terapije opet su nam bili podrška i svi zajedno smo uživali u kreativnim tehnikama.

Opširnije:RADIONICA U ETNOGRAFSKOM MUZEJU

POSJET ETNOGRAFSKOM MUZEJU

U svibnju 2018.g. korisnici i djelatnici životnih zajednica Jelkovec 1 i Jelkovec 2 zajedno sa studentima Edukacijsko - rehabilitacijskog fakulteta i Zdravstvenog veleučilišta Smjera radna terapija posjetili su izložbu Etnografskog muzeja pod nazivom „Braća Seljan kroz prašume i pustinju“. Braća Seljan su poznati hrvatski putnici i istraživači, a izložba obuhvaća sva njihova putovanja. Mirkovo putovanje pješice od Sankt-Peterburga do Pariza, putovanje u Etiopiju i istraživanja po Južnoj Americi. Razgledali smo niz predmeta sa njihovih putovanja, a naročito nas je dojmio ambijent koji dočarava putovanja. Nakon razgledavanja izložbe muzejska pedagoginja, gospođa Silvia Vrsalović organizirala je za nas zanimljivu kreativnu radionicu nizanja drvenih raznobojnih perlica.

Zahvaljujemo Etnografskom muzeju na ljubaznosti i suradnji tijekom cijele radno – obrazovne godine!

Opširnije:POSJET ETNOGRAFSKOM MUZEJU

1437887
DanasDanas1825
JučerJučer2325
Ovaj mjesecOvaj mjesec42758
Najviše 08-14-2018 : 2795
54Dot162Dot159Dot33
Logirani Korisnici 0
Gosti 15