Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Kreativna radionica u prosincu

Korisnička ocjena:  / 5

Kako je malo potrebno za sreću. Učimo se cijeli život, ali uvijek je dobro obnoviti i nadopuniti znanja.  Kao majka jednog od korisnika, taj sam osjećaj upoznala tijekom kreativne radionice za roditelje koja je  5. prosinca 2016. održana u tzv. novom dijelu škole.
Povod i motivacija cijelog događa bilo je upoznavanje i zbližavanje roditelja korisnika sa svim profesorima i njegovateljima.
Uz podizanje pozitivne atmosfere, poticanja toliko potrebnog zajedništva i blagdanskog raspoloženja, zajednički cilj bilo je izrađivanje papirnatih anđela s popratnom vrećicom.
Isti su bili predviđeni za prodaju tijekom nadolazećih blagdana, a sva prikupljena sredstva iskoristila bi se za nabavu printera, koji bi uvelike olakšao rad stručne službe.
Ono što me je dočekalo tog prosinca bilo je fenomenalno.
Blagdanski duh, prepun šale, smijeha, božićne pjesme u punom jeku, lampice i ukrašeni panoi, profesorice željne podijeliti s nama nešto novo i drugačije.
Malo je za reći, uspjele su. Uz dobar odaziv roditelja sa kata, braća i sestre korisnika te voditeljica školskog programa prof. Stojak bili su pojačanje koje je dovelo do maksimalnog ispunjenja cilja.
Nije se gledalo tko je star ili mlad, već samo, tu zalijepi, ovdje primi, pošalji na drugi stol.
Netko je bio više ili manje uspješan u kreativnom stvaranju, ali su se svi trudili doprinijeti na svoj način.
Nakon manje od dva sata rada nastala je cijela vojska anđela spremna da krene na svoj čarobni put.
Na kraju, mogu samo reći hvala svim profesorima i sudionicima na fenomenalnom događaju.

            Dominikova mama

BOŽIĆNA PRIREDBA 2016. god.

Korisnička ocjena:  / 4

20. prosinca 2016.god. održana je Božićna priredba za sve polaznike, goste i roditelje Centra za autizam. Svi učesnici priredbe nestrpljivo su dočekali trenutak kada će svima pokazati što su marljivo pripremali sa svojim učiteljima i odgajateljima.

Srdačno smo dočekali naše drage goste, među kojima je bio pomoćnik ministra Ministarstva  znanosti i obrazovanja, gdin. Momir Karin.

 

Priredbu su otvorili glazbeno scenskim nastupom učenici osnovnoškolskog programa autizma, a u nastavku su svoje točke prezentirali i učenici osnovnoškolskog programa učenika s intelektualnim teškoćama.

I ove godine su s našim učenicima na priredbi sudjelovali  učenici susjedne nam OŠ Vjenceslav Novak. Polaznici Programa odraslih osoba s auzimom, svojom modnom revijom doveli su priredbu do kraja.

Nakon završetka priredbe svi uzvanici i učenici razgledali su prodajne izložbe učeničkih radova te se nakon toga počastili prigodnim domjenkom.

Opširnije:BOŽIĆNA PRIREDBA 2016. god.

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR 18.11.2016.

Korisnička ocjena:  / 1

Danas smo obilježili još jedno tužno sjećanje na veliko stradanje Grada heroja i svih naših branitelja koji su dali svoje živote za našu slobodu.

S tugom, ali i s ponosom, spominjemo se svih stradalih i ranjenih branitelja: očeva, majki, djece, braće i sestara koji su izgubili živote stvarajući našu samostalnu i slobodnu domovinu Hrvatsku.

Iako je prošlo već 25 godina, sjećanje na Grad koji je podnio najveću žrtvu Domovinskog rata nije ugaslo, nego se još bolje širi sa svakim plamenom upaljene svijeće.

„Navik on živi ki zgine pošteno“ –Fran Krsto Frankopan (1643-1671) 

Opširnije:DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR  18.11.2016.

Specijalna olimpijada - Plivanje u Tuheljskim toplicama

Korisnička ocjena:  / 1

Državno prvenstvo učenika s intelektualnim teškoćama u plivanju održano je 25.- 26.11.2016. u Tuheljskim toplicama u organizaciji Specijalne olimpijade Hrvatske. Učenici su se natjecali u prsnoj, leđnoj i slobodnoj tehnici plivanja u disciplinama 25m i 50m. Natjecatelji su također sudjelovali u Zdravstvenom i  FUN Fitness programu, gdje su slušali predavanje o zdravoj prehrani i mjerane su im motoričke sposobnosti.

Postignuti rezultati:

Lonćarić Marko (Autizam odrasli) 25m slobodno             --2.MJESTO

Markovinović Marko (Autizam škola) 25m prsno             --5.MJESTO

Šobat Saša (Autizam škola) 25m slobodno                   --4.MJESTO

Glasnović Valentina (Intelektualne teškoće) 25m prsno   --3.MJESTO

Fiket Fran (Intelektualne teškoće) 25mprsno                --3.MJESTO

Bagić Filip (Intelektualne teškoće) 25m slobodno           --1.MJESTO

 

Treneri ekipe:

Nensi Oštrić, prof.kineziolog
Roberta Klen, prof.kineziolog
Andrijana Đumlan-Cetin, prof.kineziolog

Opširnije:Specijalna olimpijada - Plivanje u Tuheljskim toplicama

Interdisciplinarni skup u Varaždinu

Korisnička ocjena:  / 1

U organizaciji Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske održan je interdisciplinarni skup s međunarodnim sudjelovanjem „Profesionalna i programska potpora djeci i učenicima s teškoćama“ u Varaždinu, 20. listopada 2016. Skup je bio namijenjen učiteljima i stručnim suradnicima. Ispred Centra za autizam izlaganje su imale ravnateljica Žarka Klopotan, dipl. defektolog i mr. Ljiljana Umićević, prof. defektolog pod nazivom „Centar za autizam kao Centar potpore edukacijskom uključivanju učenika s autizmom u redovite škole“ i Monika Jakobović, prof. defektolog s temom „Socijalne priče“. 

(Program konferencije SERH-a)

Opširnije:Interdisciplinarni skup u Varaždinu

TEACCH SEMINAR

Korisnička ocjena:  / 1

Šest stručnjaka Centra za autizam Zagreb imalo je priliku prisustvovati dvodnevnom seminaru „TEACCH-Strukturirano podučavanje za osobe s poremećajima iz autističnog spektra.“                 

Seminar se održao 7. i 8.10.2016. u Ljubljani, u organizaciji Svetovalnice za avtizem iz Slovenije. Govornici su bili Dr. Lee Marcus jedan od direktora TEACCH Trening programa, i klinički profesor te Janet Martin, Autizam specijalistica iz TEACCH Centra, oboje priznati svjetski stručnjaci. Smatramo da je seminar bio izuzetno koristan jer je osim predavanja o stilovima učenja, procjeni, rasporedima učenika, vizualno strukturiranim zadacima, radnim sustavima, fizičkoj organizaciji prostora za osobe s autizmom te razumijevanju izazovnih ponašanja također bilo moguće uvježbavati sva stečena znanja kroz praktične zadatke u malim grupama. Sa novim znanjima i velikom motivacijom za primjenu stečenih znanja vratili smo se u Hrvatsku.

Opširnije:TEACCH  SEMINAR

Bicikli za djecu Centra za autizam – dar Tele2

Korisnička ocjena:  / 1


Mjesec rujan završio je veselo i poletno za djecu, roditelje i učenike iz Centra za autizam. Veliku radost priredili su nam djelatnici iz Tele2 koji su darovali ustanovi 22 bicikla.

U Svetom Martinu na Muri organizirali su motivacijski sastanak i druženje na kojem su timovi Tele2 iz cijele Hrvatske sklapali bicikle uz pomoć mentora iz tvornice bicikala. Cilj je bio vježbanje u timskom radu i jačanje zajedništva kao i dijeljenje vrijednosti sa zajednicom. Ravnateljica Centra za autizam Žarka Klopotan pratila je dio tih aktivnosti koje su bile prožete željom da se razvesele djeca s poremećajem iz spektra autizma i da im se za provedbu  programa iz TZK i ostalih odgojno-obrazovnih područja daruju bicikli. Posebno im je zahvalila što su kao primatelja dara odabrali upravo Centar za autizam i time svima priredili veliku radost i dobrobit.

Ukupno su sklopljena 22 bicikla. Od tog broja 10 je biciklića darovano djeci i njihovim obiteljima, 2 su dobila djeca iz predškolskog programa, 10 ih je u školi: 5 za program osnovnog školovanja za djecu s poremećajem iz spektra autizma i 5 za učenike iz programa intelektualnih teškoća.

Na livadi kraj škole obavljena je primopredaja. Mnogi su odmah isprobali bicikle, neki samostalno, neki uz pomoć roditelja i učitelja. Podršku je pružao i naš biciklist Matija Kvasina koji je poticao učenike na vožnju i upućivao ih u vještinu bicikliranja.

Djelatnici iz Tele2 s predstavnicima svoje uprave završili su ovu plemenitu i humanu akciju u interakciji s djecom, roditeljima i učiteljima. Ugodno iznenađenje bili su i predstavnici medija koji su zabilježili ovaj vrijedan čin Tele2 kao društveni doprinos.

Ravnateljica je još jednom izrazila zahvalu u ime ustanove, a Davorova mama u ime roditelja.

Opširnije:Bicikli za djecu Centra za autizam – dar Tele2

Predavanje i radionicu na temu: «Socijalne priče u radu s osobama s teškoćama»

Korisnička ocjena:  / 1

Monika Jakobović, prof.def., iz Centra za autizam Zagreb, održala je predavanje i radionicu na temu: «Socijalne priče u radu s osobama s teškoćama» na sastanaku Sekcije za psihologiju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Hrvatskog psihološkog društva. Sastanak je održan 15.9.2016. u prostoru knjižnice Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama, Goljak 2, Zagreb. Predavanju su prisustvovali zainteresirani članovi Sekcije.

 

Opširnije:Predavanje i radionicu na temu: «Socijalne priče u radu s osobama s teškoćama»

3838921
DanasDanas3030
JučerJučer5546
Ovaj mjesecOvaj mjesec100000
Najviše 03-22-2020 : 6840
35Dot172Dot216Dot157
Logirani Korisnici 0
Gosti 55