Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

EDUKATIVNA KAMPANJA O AUTIZMU, ROVINJ

Korisnička ocjena:  / 1

Ove godine smo dobili još jedan grad koji se pridružio u kampanji povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu. Tako je Društvo osoba s invaliditetom, Rovinj, zajedno sa svojim korisnicima i u suradnji s Centrom za autizam Zagreb, odradilo veliki posao. 30.03.2017. je Sanja Aguila Munoz, prof. eduk.reh. održala stručnu edukaciju o autizmu u DV Neven za odgojitelje, asistente i stručne suradnike. Edukacija je trajala 4 sata, a sudjelovalo je 25 stručnjaka. Svečano otovrenje kampanje pod nazivom ''ŠTO ZNAŠ O AUTIZMU? Znanjem pruži podršku.''održano je u kazalištu A. Gandusio. Korisnici Društva osoba s invaliditetom, Rovinj su u suradnji s Filodrammaticom Giovani e Giovanissimi Zajednice Talijana izveli predivnu predstavu Čarobnjak iz Oza. 31.03.2017. je stručna suradnica Društva Jelena Petranović, prof.eduk.reh. zajedno sa Sanjom Aguila Munozgostovala na radio emisiji  FM Rovinj. U intervjuu tjedna, trajanja oko sat vremena, govorilo se o karakteristikama autizma, inkluziji, uslugama koje pruža CZA, ESIPPu i kampanji. Istog dana je održano panel predavanje za javnost. Uz vođenje Jelene Petranović gošće su bile Edita Čekić (majka dvoje djece s autizmom) i Sanja Aguila Munoz. Na predavnju je bilo oko 50 sudionika. 02.04.2017. je na glavnom trgu u Rovinju postavljen info pult uz glazbu, edukativne letke, male kolačiće za prolaznike koje su pekli vrijedni korisnici Društva osoba s invaliditetom, Rovinj. Također su dječica imala priliku ostaviti svoj trag na velikoj nacrtanoj puzli na cesti i ponijeti plavi balon. Zahvaljujemo se Društvu osoba s invaliditetom, Rovinj, njegovim korisnicima, Jeleni Petranović gradu Rovinj i drugim partnerima što su organizirali svoju prvu kampanju za autizam. Velike pohvale i nadamo se daljnjoj suradnji. 

 

Opširnije:EDUKATIVNA KAMPANJA O AUTIZMU, ROVINJ 

KAMPANJA POVODOM SVJETSKOG DANA SVJESNOSTI O AUTIZMU PRIDRUŽITE SE I VI!!!

Korisnička ocjena:  / 0

Kao dio dugogodišnje kampanje, Autizam Europa će biti ove godine usredotočena na temu "Razbijmo barijere zajedno za autizam. Idemo graditi pristupačno društvo"  povodom dana svjesnosti o autizmu. Kampanja se provodi uz pomoć fotografija i video zapisa Vas, Vaše obitelji, prijatelja i kolega gdje držite vizualni znak kampanje zajedno s jednim od obilježja što osobama s autizmom predstavlja barijeru.

Vizualni znak za ispis i dodatne informacije možete pronaći na navedenom linku.

Radio 92 FM - Emisija Za, emisija Sa osobama s invaliditetom

Korisnička ocjena:  / 1

U sklopu međunarodnog projekta Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo (ESIPP) održana je jednodnevna konferencija “Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma”, a nešto više o samoj Konferenciji i projektu ESIPP, za Radio 92 FM, ispričala nam je ravnateljica Centra za autizam, Žarka Klopotan.

 

Fašnik 2017.

Korisnička ocjena:  / 3

Konačno smo dočekali dan kada svi možemo biti dio Fašničke republike, biti ono što hoćemo a da nam nitko ništa ne može.

 Veselom i razuzdanom raspoloženju pridonijele su kan-kan plesačice kojima su se pridružili rokeri, miševi su virili iz velikih komada sira, razbojnici su uzalud tražili koga da opljačkaju, a sve nas je čuvala grupa dobrih dalmatinera. Dimnjačari su došli da nam donesu još više sreće, a tu se i prešetavala neka ozbiljna gospođa s kišobranom. Drakula i Petar Fran osobno su nas  posjetili, kauboji i indijanaci bili su najbolji prijatelji, bilo je i klaunova, lutke koje hodaju.... jedno šaroliko i veselo društvo. Cijeli događaj pomno je i korektno prenosio komentator Nove TV.

Članovi žirija nisu imali lagan zadatak odlučiti koja maska je najbolja, najaktualnija, naj..., ipak su na kraju svi bili zadovoljni, veselo su plesali, smijali se i zabavljali. Kako je običaj Fašnička republika svoje vladanje završila je slasnim krafnama.

Pogledajte sada sve to u slikama!

Opširnije:Fašnik 2017.

Kreativna radionica u prosincu

Korisnička ocjena:  / 5

Kako je malo potrebno za sreću. Učimo se cijeli život, ali uvijek je dobro obnoviti i nadopuniti znanja.  Kao majka jednog od korisnika, taj sam osjećaj upoznala tijekom kreativne radionice za roditelje koja je  5. prosinca 2016. održana u tzv. novom dijelu škole.
Povod i motivacija cijelog događa bilo je upoznavanje i zbližavanje roditelja korisnika sa svim profesorima i njegovateljima.
Uz podizanje pozitivne atmosfere, poticanja toliko potrebnog zajedništva i blagdanskog raspoloženja, zajednički cilj bilo je izrađivanje papirnatih anđela s popratnom vrećicom.
Isti su bili predviđeni za prodaju tijekom nadolazećih blagdana, a sva prikupljena sredstva iskoristila bi se za nabavu printera, koji bi uvelike olakšao rad stručne službe.
Ono što me je dočekalo tog prosinca bilo je fenomenalno.
Blagdanski duh, prepun šale, smijeha, božićne pjesme u punom jeku, lampice i ukrašeni panoi, profesorice željne podijeliti s nama nešto novo i drugačije.
Malo je za reći, uspjele su. Uz dobar odaziv roditelja sa kata, braća i sestre korisnika te voditeljica školskog programa prof. Stojak bili su pojačanje koje je dovelo do maksimalnog ispunjenja cilja.
Nije se gledalo tko je star ili mlad, već samo, tu zalijepi, ovdje primi, pošalji na drugi stol.
Netko je bio više ili manje uspješan u kreativnom stvaranju, ali su se svi trudili doprinijeti na svoj način.
Nakon manje od dva sata rada nastala je cijela vojska anđela spremna da krene na svoj čarobni put.
Na kraju, mogu samo reći hvala svim profesorima i sudionicima na fenomenalnom događaju.

            Dominikova mama

BOŽIĆNA PRIREDBA 2016. god.

Korisnička ocjena:  / 4

20. prosinca 2016.god. održana je Božićna priredba za sve polaznike, goste i roditelje Centra za autizam. Svi učesnici priredbe nestrpljivo su dočekali trenutak kada će svima pokazati što su marljivo pripremali sa svojim učiteljima i odgajateljima.

Srdačno smo dočekali naše drage goste, među kojima je bio pomoćnik ministra Ministarstva  znanosti i obrazovanja, gdin. Momir Karin.

 

Priredbu su otvorili glazbeno scenskim nastupom učenici osnovnoškolskog programa autizma, a u nastavku su svoje točke prezentirali i učenici osnovnoškolskog programa učenika s intelektualnim teškoćama.

I ove godine su s našim učenicima na priredbi sudjelovali  učenici susjedne nam OŠ Vjenceslav Novak. Polaznici Programa odraslih osoba s auzimom, svojom modnom revijom doveli su priredbu do kraja.

Nakon završetka priredbe svi uzvanici i učenici razgledali su prodajne izložbe učeničkih radova te se nakon toga počastili prigodnim domjenkom.

Opširnije:BOŽIĆNA PRIREDBA 2016. god.

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR 18.11.2016.

Korisnička ocjena:  / 1

Danas smo obilježili još jedno tužno sjećanje na veliko stradanje Grada heroja i svih naših branitelja koji su dali svoje živote za našu slobodu.

S tugom, ali i s ponosom, spominjemo se svih stradalih i ranjenih branitelja: očeva, majki, djece, braće i sestara koji su izgubili živote stvarajući našu samostalnu i slobodnu domovinu Hrvatsku.

Iako je prošlo već 25 godina, sjećanje na Grad koji je podnio najveću žrtvu Domovinskog rata nije ugaslo, nego se još bolje širi sa svakim plamenom upaljene svijeće.

„Navik on živi ki zgine pošteno“ –Fran Krsto Frankopan (1643-1671) 

Opširnije:DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR  18.11.2016.

Specijalna olimpijada - Plivanje u Tuheljskim toplicama

Korisnička ocjena:  / 1

Državno prvenstvo učenika s intelektualnim teškoćama u plivanju održano je 25.- 26.11.2016. u Tuheljskim toplicama u organizaciji Specijalne olimpijade Hrvatske. Učenici su se natjecali u prsnoj, leđnoj i slobodnoj tehnici plivanja u disciplinama 25m i 50m. Natjecatelji su također sudjelovali u Zdravstvenom i  FUN Fitness programu, gdje su slušali predavanje o zdravoj prehrani i mjerane su im motoričke sposobnosti.

Postignuti rezultati:

Lonćarić Marko (Autizam odrasli) 25m slobodno             --2.MJESTO

Markovinović Marko (Autizam škola) 25m prsno             --5.MJESTO

Šobat Saša (Autizam škola) 25m slobodno                   --4.MJESTO

Glasnović Valentina (Intelektualne teškoće) 25m prsno   --3.MJESTO

Fiket Fran (Intelektualne teškoće) 25mprsno                --3.MJESTO

Bagić Filip (Intelektualne teškoće) 25m slobodno           --1.MJESTO

 

Treneri ekipe:

Nensi Oštrić, prof.kineziolog
Roberta Klen, prof.kineziolog
Andrijana Đumlan-Cetin, prof.kineziolog

Opširnije:Specijalna olimpijada - Plivanje u Tuheljskim toplicama

Interdisciplinarni skup u Varaždinu

Korisnička ocjena:  / 1

U organizaciji Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske održan je interdisciplinarni skup s međunarodnim sudjelovanjem „Profesionalna i programska potpora djeci i učenicima s teškoćama“ u Varaždinu, 20. listopada 2016. Skup je bio namijenjen učiteljima i stručnim suradnicima. Ispred Centra za autizam izlaganje su imale ravnateljica Žarka Klopotan, dipl. defektolog i mr. Ljiljana Umićević, prof. defektolog pod nazivom „Centar za autizam kao Centar potpore edukacijskom uključivanju učenika s autizmom u redovite škole“ i Monika Jakobović, prof. defektolog s temom „Socijalne priče“. 

(Program konferencije SERH-a)

Opširnije:Interdisciplinarni skup u Varaždinu

4213688
DanasDanas2248
JučerJučer3453
Ovaj mjesecOvaj mjesec5701
Najviše 05-11-2020 : 6979
34Dot231Dot21Dot83
Logirani Korisnici 0
Gosti 28