Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Europski školski sportski dan

Korisnička ocjena:  / 0

http://www.autizam.hr/images/ews2019.jpg

U petak 27.9. 2019. godine obilježili smo Europski školski sportski dan u sklopu Europskog tjedna sporta kojemu je cilj promicanja vježbanja i zdravlja. Sudjelovali su svi učenici iz osnovnoškolskog programa autizma.

12. Međunarodni kongres Autism Europe u Nici

Korisnička ocjena:  / 1

Od 13.09. do 15. 09. 2019. u Nici održan je 12. Međunarodni kongres Autism Europe pod motom "Nova dinamika za promjene i inkluziju" koji je okupio više od 2000 posjetitelja (osoba s PSA, roditelja, stručnjaka te drugih zainteresiranih sudionika) iz više od 80 zemalja iz cijelog svijeta.

Kongres je posvećen dijeljenju znanja sa što širom publikom, uključujući osobe s PSA, znanstvenike, praktičare i roditelje, kako na praktičnom tako i na znanstvenom planu.

Održava se svake tri godine, a organiziraju ga Autism Europe u suradnji s nekom od krovnih nacionalnih organizacija.

Ove su godine bile zastupljene raznolike teme: dijagnostika, jezik i komunikacija, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanja i etika, spolnost i seksualnost, inkluzija i život u zajednici, mentalno i fizičko zdravlje, intervencije, strategije i planiranje te prava osoba s PSA.

Kolegice Ljiljana Umićević, Ivana Sladić Kljajić i Ana Ružić predstavljale su Centar za autizam na kongresu te su sudjelovale s tri poster prezentacije, od kojih su dvije vezane uz Erasmus+ projekte (ESIPP i ASD - EAST) u kojima je Centar za autizam jedan od partnera. Na trećoj poster prezentaciji predstavljena je  višegodišnja suradnja Centra za autizam s OŠ "Granešina" pod nazivom "Bogatstvo različitosti".

Sudjelovanjem na ovom kongresu Centar za autizam nastavlja unapređivati svoje programe i međunarodnu suradnju.

Opširnije:12. Međunarodni kongres Autism Europe u Nici

Vježbajmo s Decathlonom

Korisnička ocjena:  / 0

Zaposlenici Decathlona su se družili i vježbali s učenicima iz Programa intelektualnih teškoća i autizma. Zahvaljujemo Decathlonu na nesebično izdvojenim sredstvima, angažmanu te promociji rekvizita. Donirani rekviziti pomoći će na poboljšanju kvalitete i realizacije izvođenja nastave TZK/kineziterapije te podizanja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti učenika. Nadamo se daljnjoj suradnji u zajedničkom druženju i vježbanju.

Opširnije:Vježbajmo s Decathlonom

Vježbajmo zajedno!

Korisnička ocjena:  / 0

Projekt bogatstvo različitosti iz školskog kurikula realiziran je kroz sat TZK. Sudjelovali su učenici OŠ Granešina, 6.a razred s razrednicom Anitom Poslon. Sat TZK realiziralo je 11 učenika OŠ Granešina i 11 učenika Centra za autizam. Na satu su učenici bili motivirani za rad te zajedničko druženje. Iako su štafete bile takmičarske osim pobjede važnije je bilo druženje i zajedničko vježbanje.

Opširnije:Vježbajmo zajedno!

16. INKAZ u kazališti "Trešnja"

Korisnička ocjena:  / 2

http://www.autizam.hr/images/dogadjanja/2019/INKAZ/image1%20copy.jpg


U kazalištu “Trešnja” održavao se 16. INKAZ, susret kulturno-umjetničkih skupina osoba s posebnim potrebama, od 30. svibnja do 31. svibnja 2019.

Učenici iz Osnovnoškolskog programa autizam: Bruno, Davor, Marin i Rino, zajedno sa svojim učiteljicama Lorenom i Jasminkom, predstavili su Centar koreografijom “Vježbe uz ritam glazbe”. Usklađenim pokretima i s osmjehom na licima potaknuli su publiku na neprekidnu potporu pljeskom.
Na kraju je Centru za autizam dodijeljena zahvalnica za aktivno sudjelovanje na pozornici kazališta.

Opširnije:16. INKAZ u kazališti "Trešnja"

POSJET STUDENATA S UNIVERSITY OF WEST OF ENGLAND

Korisnička ocjena:  / 0

Prije 18 godina započela je suradnja sa studentima sestrinstva s UWE iz Bristola, Velika Britanija i Centra za autizam Zagreb. Nakon svih naših dugogodišnjih druženja ostajemo vjerni tradiciji pa smo se i ove godine družili u svibnju.Ugostili smo 13 sudenata, dvoje njihovih profesora, Simon Hall i Lucy Edwards kao i Sam Greedy koja već godinama kao bivša studentica dolazi u pratnji u funciji stručne podrške. Tijekom boravka studentima je organizirana stručna praksa na svim našim lokacijama i praćenje rada osoblja.Prema osobnim afinitetima pružili smo im mogućnost da pojedine programe posjete više puta te da se osobno uključuju u rad s korisnicima. Praksa je dobar način razmjene iskustava u radu a mnogima od njih i prvo iskustvo susreta s osobama s poremećajem iz autističnog spektra.Tijekom jednotjednog boravka imali su potpunu podršku djelatnika i svake godine ojačamo naše međunarodne kontakte do te mjere da neki žele ponovno doći pa čak i u ulozi volontera. I ove godine pokazali su se kao vrijedni, susretljivi, puni razumijevanja te su i sami rekli kako im je ovo jedno od vrijednijih životnih iskustava i prilika da  bolje upoznaju čak i sebe.

Misno slavlje prvopričesnika i krizmanika

Korisnička ocjena:  / 2

U subotu, 18.5.2019. u 10 sati u Župi svetog Ivana XXII, pape na svečanom misnom slavlju naši su učenici primili sakramente svete potvrde i prve pričesti. U radosnom raspoloženju, lijepom sunčanom danu i u prisutnosti roditelja, rodbine, prijatelja, djelatnika Centra, učitelja, učiteljica i ravnateljice sakramentu svete pričesti pristupilo je 18 učenika, a sakrament svete potvrde primilo je njih 15.

Misno slavlje predvodio je župnik Kristo Brkić. Nakon mise župnik je pozvao na domjenak i nastavak druženja uz gricke, sokiće i kolačiće u prostorijama župnog centra.

Učenicima i roditeljima čestitamo i želimo nastavak hoda prema Kristu u vjeri, nadi i ljubavi!

Opširnije:Misno slavlje prvopričesnika i krizmanika

Maleni uče velike

Korisnička ocjena:  / 1

Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama 2019.

Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama obilježili smo u Centru za autizam na poseban način - naši su učenici pokazali svojim učiteljima kako se rade keramički cvjetovi. Četvero učenika (5., 6., i 7.razred)  vodili su keramičku radionicu asistirajući i demonstrirajući obradu gline i pripremu keramike. Školska je blagovaona bila ispunjena smijehom veselih i vrijednih učenika i jako ponosnih učitelja.

Ovom radionicom naši su učenici pokazali da mogu jako puno toga, sve što im je potrebno jest pružiti im priliku.

Sretan im njihov dan!

Opširnije:Maleni uče velike

3519777
DanasDanas907
JučerJučer4936
Ovaj mjesecOvaj mjesec100000
Najviše 01-13-2020 : 6522
34Dot229Dot131Dot116
Logirani Korisnici 0
Gosti 47