Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Čarobna šuma u Gradu mladih

Korisnička ocjena:  / 0

Čim se razišla jutarnja magla uzeli smo unaprijed pripremljenje stvari i požurili put najbliže nam šume. Ono što nam je uvijek prvi zadatak je traženje prihvatljive pozicije, pogotovo ako je vrijeme upitno i postoji mogućnost pljuskova, poželjno je da se u blizini nađe neko skrovište (krov nad glavom tipa sjenice).

Ciljevi aktivosti ovaj puta bili su uočiti i  prepoznati plodove prirode i stvari koje pronalazimo u vanjskom okolišu (žirevi, lišće, grančice, kamenčići...), prepoznati i pridružiti prema slikovnom prikazu te sakupiti iste za školu i izradu senzorne kartice. Po povratku iz šume sortirali smo sve sakupljeno i po skupinama izradili senzornu karticu/ pano.Tako su svi imali mogućnost sudjelovati u aktivnostima Čarobne šume jer kako mi volimo reći „Ako ne možete vi u šumu, onda će šuma doći k vama.“

Opširnije:Čarobna šuma u Gradu mladih

Suradnja s dječjim vrtićem „Vesela pandica“

Korisnička ocjena:  / 0

Ovu školsku godinu osnovnoškolski program Centra za autizam je bogatiji za još jednu suradnju. Riječ je o Dječjem vrtiću „Vesela pandica“ područni objekt „Roda“ u Jalševcu Nartskom, općina Rugvica. Djeca predškolskog uzrasta zajedno sa odgajateljicama i ostalim vrtićkim skupinama su odlučili blagdansko razdoblje ispuniti dobrim djelima jer ništa ne veseli toliko kao iskustvo davanja i dijeljenja s drugima . Kroz nekoliko radionica  izradili su prigodne božićne čestitke ispunjene dobrim željama za svakog učenika našeg osnovnoškolskog programa te su prikupljali didaktičke materijale (slikovnice, puzzle, umetaljke…).

12.prosinca 2019. su naši učenici s učiteljicama bili u posjeti vrtiću, družili se, bojali, igrali i počastili s našim novim prijateljima- vrtićancima. Ugodna atmosfera i nova iskustva su nas potaknula da se suradnja nastavi. Kao poklon i znak zahvalnosti  u sklopu učeničke zadruge „Grana“  učenici su izradili kuglice i čestitke te poklonili svakom djetetu u vrtiću.  Prava vrijednost božićnog dara dolazi iz srca što su ova djeca i učenici kroz suradnju i pokazali.

Opširnije:Suradnja s dječjim vrtićem „Vesela pandica“

Čarobni trenuci u šumi

Korisnička ocjena:  / 0

Tijekom 1. polugodišta posjetili smo nekoliko puta Grad mladih, Maksimir i Dotršćinu , a sve s ciljem učenja u prirodnom okruženju, buđenju pripadnosti i povezanosti s prirodom i šumom.Poneke sive, jesenske dane ispunili smo druženjima u šumi, ponekad smo organizirali radionice i šumu donijeli u školu. Zahvaljujući  jeseni na plodovima, bojama i mirisima spremni smo dočekati bijelu boju zime.

Opširnije:Čarobni trenuci u šumi

Posjet Botaničkom vrtu

Korisnička ocjena:  / 0

Botanički vrt mala je oaza skrivene prirode usred Zagreba. Naši učenici 9. i 10. skupine Osnovnoškolskog programa autizma ove su je školske godine posjetili dvaput, u jesen i u proljeće.

U jesen ih je očarao topao poljubac boja jeseni, a u proljeće kontrast jesenskom posjetu pružila je lepeza boja prekrasnog cvijeća, dobrodošlog hlada te poneki komarac. Svoj su doprinos dali i stanovnici malog jezerca. Pokazali su našim učenicima kako uživaju plivajući i sunčajući se te im dali do znanja kako nam je ljeto blizu i da će uskoro i oni uživati u radostima što ih toplo vrijeme donosi.

Opširnije:Posjet Botaničkom vrtu

3499586
DanasDanas602
JučerJučer5535
Ovaj mjesecOvaj mjesec100000
Najviše 01-13-2020 : 6522
100Dot26Dot179Dot196
Logirani Korisnici 0
Gosti 63