Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

POSJETA UČENIKA VII.GIMNAZIJE

Korisnička ocjena:  / 5

Dvoje učenika VII gimnazije, Maristela i Dan, posjetili su naš Odjel, 1. prosinca u poslijepodnevnim satima i prisustvovali nastavi produženog stručnog postupka, pod vodstvom učiteljice Spomenke Kolak.

Ideja da posjete naše učenike, rodila se na njihovom satu vjeronauka tijekom razgovora o tome koga bi mogli obradovati svojim dolaskom i druženjem. Tako su naši simpatični i vrijedni maturanti izrađivali maštovite adventske vjenčiće zajedno s čenicima i učiteljicama Odjela intelektualnih teškoća.

Hvala dragim gostima na druženju i slatkišima!

Opširnije:POSJETA UČENIKA VII.GIMNAZIJE 

SURADNJA S OŠ “MATIJE GUPCA“-MEĐUNARODNI ODJEL

Korisnička ocjena:  / 4

I ove godine, 30.11.2017.,  ugostili smo učenike Međunarodnog odjela OŠ „Matije Gupca“ .

Goste  smo upoznali  s radom naših učenika i naše škole. Kako nam se bliže božićni i novogodišnji praznici, organizirali smo zajedničke radionice izrade ukrasa za bor, a da  bi se bolje upoznali i bolje razumjeli organizirana je i komunikacijska radionica, koju je vodila učiteljica Spomenka Kolak. Radionicu izrade kuglica od filcane vune vodila je učiteljica Ljubica Bačeković, a kreativnu radionicu izrade ukrasnih borića učiteljica likovne kulture Stanka Pinjuh.

Učenici OŠ „Matije Gupca“ organizirali su za naše učenike dvije jezične radionice:

- Engleski jezik i

- Kineski jezik.

Na radionici kineskog jezika, osim što su učenici savladavali osnovne rijeći, nama teškoga kineskog jezika, mogli su čuti i mali dio najvećih kineskih zanimljivosti, ali isto tako i kušati jedno od tradicionalnih kineskih jela koje nam je pripremio sam učenik-predavač.

Uz rad sklopila su se i nova prijateljstva, tako da je rastanak od novih prijatelja bio težak, ali dogovoren je novi susret u njihovoj školi tako da će se prijatelji moći ponovo vidjeti. 

Opširnije:SURADNJA S OŠ “MATIJE GUPCA“-MEĐUNARODNI ODJEL

HODOČAŠĆE SV. JOSIPU U KARLOVAC

Korisnička ocjena:  / 5

U sklopu nastave Katoličkog vjeronauka ovaj mjesec učenici Odjela osnovnog školovanja učenika s intelektualnim teškoćama i programa odraslih osoba s intelektualnim teškoćama hodočastili su u Nacionalno svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić proglasio je 19. ožujka ove godine godinu svetog Josipa, koja traje do 19. ožujka 2018. godine te je ovo bila odlična prilika za posjetiti sv. Josipa. Učenici sa svojim učiteljima i vjeroučiteljicom došli su u svetište gdje su ih srdačno dočekali mons. Antun Sente, ml., rektor svetišta i župni vikar, Vlado Mikšić.

Župni vikar, Vlado Mikšić pokazao nam je svetište te ukazao da je svetište nastalo 1987. godine  zbog vjernosti i stoljetnog čašćenja sv. Josipa koji je ujedno zaštitnik Hrvatskog sabora i nebeski zaštitnik Domovine. Ispričao nam je tko je bio sv. Josip i zašto nam je on od velike važnosti. Zatim smo slavili Euharistiju gdje smo svi zajedno bili sudionici slavlja. Nakon Svete mise, u vjeronaučnoj dvorani okrijepili smo se hranom i kavom koju nam je domaćin pripremio.

Okrijepljeni i osvježeni krenuli smo prema Aquatici - slatkovodnom akvariju Karlovac. Slatkovodni akvarij je mjesto gdje smo vidjeli prirodno bogatstvo hrvatskih slatkih voda. Također, akvarij predstavlja floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera, geološku prošlost, tradicijsku kulturu i povijest četiriju karlovačkih rijeka. Vidjeli smo bogatstvo života u rijekama i jezerima, odnosno primjerke više od stotinu slatkovodnih ribljih vrsta, od čega 40-tak endemskih.

Puni novih iskustava i sadržaja krenuli smo put Zagreba, put svojih kuća. 

Opširnije:HODOČAŠĆE SV. JOSIPU U KARLOVAC

Svjetski dan hrane

Korisnička ocjena:  / 4

18.10.2017. obilježili smo Svjetski dan hrane. Mame i tate su pripremili pravi domaći kruh i peciva koje su učenici donijeli u školu, a naš župnik, vlč. Kristo Brkić blagoslovio je nas i hranu koju smo iznijeli na stolove.

Nakon kratke prigodne priredbe zasukali smo rukave i svi smo postali kuhari. Recepti za kolače i potreban materijal već nas je čekao na stolovima. Mijesili smo i valjali tijesto, mješali brašno i jaja i na kraju, kada smo stavili svoje kolače u plehove, naše kuharice su ih ispekle, a mi smo se na kraju svi zasladili ukusnim kolačima koje smo sami pripremili.

Ako nam ne vjerujete pogledajte slike kako smo vrijedni bili.

Opširnije:Svjetski dan hrane

Svjetski tjedan svemira 4. – 10. listopad, 2017. godine

Korisnička ocjena:  / 3

Svemir je beskonačno prostranstvo koje nas okružuje. To je svemirski prostor u kome plovi mnoštvo nebeskih tijela.

U periodu od 4. – 10. listopada svake godine obilježava se Svjetski tjedan svemira, a ove godine s temom: „Istraživanje novih svjetova“.

Ponuđene mogućnosti obilježavanja ove teme bile su velike.

Učenici i učiteljice Odjela intelektualnih teškoća, Centra za autizam,  izradili su modele raketa tehnikom kaširanja, bojanja i oblikovanja plastičnih boca. Rakete smo „uputili“ u našu viziju svemira, napravljenu pomoću hamer papira, žaruljica i zvjezdica. U svemir smo poslali i učeničke crteže na temu:  Raketa. U izradi smo svi uživali.

Tijek i način izrade vidi se iz priloženih slika.

Voditeljice projekta:

Janja Lovrić, prof.defektolog i  mr.sc. Markica Župan Galić

Opširnije:Svjetski tjedan svemira  4. – 10. listopad, 2017. godine

3860580
DanasDanas869
JučerJučer6209
Ovaj mjesecOvaj mjesec869
Najviše 03-22-2020 : 6840
3Dot235Dot30Dot155
Logirani Korisnici 0
Gosti 89