Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Međurazredno i međuskupinsko natjecanje u nogometu 2017.

Korisnička ocjena:  / 2

Održano je 31.5.2017. na vanjskim sportskim terenima Centra. Za ekipe Plavih anđela i Linolade navijali su prisutni učenici programa.Sudac utakmice je bio Ivo Aničić. mag.cin. kineziololg, pripravnik. Igralo se po pravilima Specijalne Olimpijade Hrvatske 2x10min. Ekipu su činila 6 igrača.

Pobijedili su učenici Linolade (razreda) s 7:0. Svim igračima su podijeljene medalje i hladni napitci jer je dan bio vrlo topal. Za najbolju igračicu je izabrana Lucija Pilija koja je dala i najvise golova.

Opširnije:Međurazredno i međuskupinsko natjecanje u nogometu 2017.

Hodočašće u Mariju Bistricu 2017.

Korisnička ocjena:  / 3

Učenici Odjela intelektualnih teškoća i dio radne skupine iz Potkove tradicionalno su pred kraj školske godine hodočastili u Mariju Bistricu sa svojim profesorima, medicinskom sestrom i vjeroučiteljicom. Po dolasku u svetište, imali smo slobodno do svete mise u 10.30 na kojoj ssmo prisustvovali, slavili, animirali i čitali. Nakon mise, ophodili smo kip Blažene Djevice Marije uz pjesmu Majko Božja Bistrička, moli se za nas. Župni vikar, vlč. Ivan Zovko srdačno nas je pozdravio u svoje ime i u ime župnika i upravitelja svetišta, prečasnog Domagoja Matoševića koji je bio sprijećen dočekati nas zbog već unaprijed dgovorenih obveza. Vlč. Zovko nas je u ime župnika Matoševića pozvao na okrjepu, na kolače i sok u župni stan. Posjetili smo i Karmel u Bistrici, Karmel Majke Božje Bistričke i blaženog Alojzija Stepinca. Časna sestra Ivana, bosonoga karmeličanka, dočela nas je u samostanskoj crkvi. Malo nas je upoznala sa svojim redom a mi smo sestrama uoči njihove molitve poklonili pjesmu Predivan, Isus je predivan, koju smo pjevali s gestama. Na kraju smo se okrijepili sokom i kavom u jednom obližnjem kafiću te smo se obogaćeni hodočašćem vratili  u Zagreb, u našu školu i svakodnevnim obvezama.

Opširnije:Hodočašće u Mariju Bistricu 2017.

OBILJEŽAVANJE NACIONALNOG DANA OSOBA S IT

Korisnička ocjena:  / 3

Na sjednici Hrvatskog Sabora od 31. ožujka 2017. godine proglašen je 16. svibanj kao Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama.

Pod motom „Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek“ učitelji Odjela IT proveli su zajedničku likovnu radionicu „Moja cvjetna livada“.

Radionici su prisustvovali gotovo svi učenici, polaznici Odjela IT te 10 učenika, polaznika Odjela osnovnog školovanja djece i mladih s autističnim poremećajem.

Po prvi puta smo uspjeli održati radionicu sa ovako velikim brojem prisutnih i pokazali naše zajedništvo kroz rad, radost stvaranja i druženje. Našu livadu možete vidjeti na zidovima škole, naše cvjetove koji su niknuli i van livade.

Također, napomenimo da prvi spomen rada s učenicima s IT teškoćama u razvoju je zabilježen u Spomenici naše škole još davne šk.godine 1953./1954., kada je s radom započelo specijalno odjeljenje (pomoćni razred) u OŠ „August Cesarec“, a kasnije im se pridružuje i OŠ „ M. Orešković“. Pokazalo se da je potreba za posebnim odjeljenjima sve veća te se  1967.godine  osniva Specijalna škola, koja u početku radi u sastavu OŠ Volovčica, kasnije OŠ „ P. Preradović“, kao samostalna radna jedinica.

Na inicijativu djelatnika Specijalne škole, tj.samostalne jedinice, odvajaju se od redovne škole i osniva se Specijalna škola Zagreb-Istok, a izgradnjom nove škole na Grani, 1971.g., škola dobiva ime Specijalna osnovna škola „ dr. Zlatan Sremec“ koja djeluje do 1987.godine kada se udružuje s Centrom za autizam i postaje jedan od odjela toga Centra.

Likovnu radionicu osmislila i koordinirala mr.sc. Markica Župan Galić, uz podršku Stanke Pinjuh, mag. educ. art.

Veselimo se slijedećoj.

Opširnije:OBILJEŽAVANJE NACIONALNOG DANA OSOBA S IT

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA UPRAVLJANJE BICIKLOM

Korisnička ocjena:  / 3
Program osposobljavanja za upravljanje biciklom provodio se u školskoj godini 2016/17. u sportskoj dvorani i na vanjskim sportskim terenima škole. Obuhvatio je učenike prvog do četvrtog razreda (lake i umjerene mentalne retardacije). Škola je primila donaciju bicikala za djecu mlađe dobi pa je i obuka bila prilagođena istima.Kroz 16 sati obuke u izvannastavnoj aktivnosti učilo se guranje bicikla pokraj sebe, penjanje, okretanje pedala,držanje ravnoteže, pokretanje i samostalno voženje. 
Program su provodile prof.kineziolozi Sandra Jadrijević i Andrijana Đumlan-Cetin. Na samom kraju provedena je provjera naučenog. Od 11 učenika koji su pristupili obuci 6 učenika je uspješno završilo obuku, 3 učenika nisu savladali vještinu u zadanom roku, a 2 to nisu mogla zbog tjelesnog oštećenja i prekomjerne tjelesne težine. 

Program su realizirale Sandra Jadrijević, prof.kineziolog i Andrijana Đumlan-Cetin, prof.kineziolog.

Opširnije:PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA UPRAVLJANJE BICIKLOM

„Zelena čistka“ 24.travanj 2017.

Korisnička ocjena:  / 5

Ove godine Centar za autizam, u organizaciji Eko sekcije Odjela osnovnog odgoja i obrazovanja djece i mladeži s intelektualnim teškoćama,  po prvi puta se uključio u akciju Zelena čistka.

Prvi dan škole, nakon proljetnih praznika, izašli smo iz svojih razreda kako bismo očistili okoliš škole i učinili ga ljepšim. U akciji su nam se pridružili  učenici i učiteljice iz Odjela osnovnog školovanja učenika s autizmom.

Okupili smo se ispred škole, podijelili rukavice, metle i lopatice, te vreće različitih boja kako bi nam bilo lakše razvrstavati otpad.  Zatim smo u manjim skupinama krenuli u čišćenje zelenih površina, staza i parkića oko Centra. Pažljivo smo gledali, tražili i čistili te na kraju skupili skoro 20 kilograma otpada.  Sakupljeni otpad, koji je već bio razvrstan u vrećama,  bacili smo u odgovarajuće spremnike.

S velikim zadovoljstvom možemo reći  da se akciji odazvalo skoro sto učenika i njihovih učiteljica i učitelja. U veselom raspoloženju marljivo se sakupljalo i razvrstavalo otpad!

Zadovoljni smo da smo barem malo pomogli našoj Zemlji da je učinimo ljepšom.

Hvala svima koji su se odazvali akciji i nadamo se još uspješnijoj iduće godine!

Na slikama možete pogledati kako smo bili vrijedni i sretni nakon uspješno završene akcije.

Opširnije:„Zelena čistka“  24.travanj 2017.

2820204
DanasDanas828
JučerJučer3271
Ovaj mjesecOvaj mjesec78852
Najviše 08-28-2019 : 5950
3Dot80Dot4Dot76
Logirani Korisnici 0
Gosti 41