Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Posjet Northamptonu - prva grupa

Korisnička ocjena:  / 0


 

Prva skupina sudionika mobilnosti krenula je 21.5.2017. u ranim jutarnjim satima prema Northamptonu u Engleskoj. Tijekom slijedećih pet dana od 22.5- 26.5.2017. posjetili smo pet škola u Northamptonu: Green Oaks Primary School, Greenfields School and Sports College ,Kingsthrope Grove Primary DSP, Northgate School Art College i Billing Brook School. Nakon posjeta školama održavali smo susrete s Target Autism-a, Ronom Fortunom i Angelom Capper radi feedbacka i supervizije. U školama smo imali prilike vidjeti različite aktivnosti i način poučavanja djece i mladih s PAS, steći nova znanja koja će nam pomoći u daljnjem radu s učenicima u našoj školi, upoznati kulturološke razlike, poboljšati korištenje i razumijevanje engleskog jezika, povećati kompetenciju za pružanje profesionalne podrške učiteljima u redovnim škola i za poučavanje djece s PAS.

Opširnije:Posjet Northamptonu - prva grupa

Erasmus+ ITC 4 ASD KIDS: Početak mobilnosti prva grupa

Korisnička ocjena:  / 2

21.05.2017. su zaposlenice Centra za autizam, sudionice Erasmus + projekta mobilnosti, krenule na put u Northampton. Naši partneri Target Autism, Angela Capper i Ron Fortuna, su ih dočekali i dali sve potrebne upute za stručnu posjet navedenim školama.

Billing Brook School : specijalna škola za djecu u dobi od 3 do 19 godina, koja je posebice specijalizirana za autizam i primjenu PECS metode.

Green Oaks Primary Academy: redovna osnovna škola s razredom za djecu s PSA.

Greenfields Specialist School for Communication: specijalna škola za djecu s većim teškoćama, uključujući različite oblike PSA.

Kingsthorpe Grove Primary School: redovna škola sa specijaliziranim razredom za djecu s autizmom.

Northgate School Arts College: specijalna škola za učenike s posebnim potrebama uključujući autizam. Pruža širok spektar mogućnosti strukovnog obrazovanja za starije učenike.

Škole će se posjećivati svih 5 dana u terminu od 9:00 – 16:00. Sudionice će imati mogućnosti upoznati se s načinom rada i sudjelovati na nastavi gdje su uključeni učenici s autizmom. Također će imati mogućnost upoznati tradiciju, kulturu, povijest, arhitekturu i obrazovni sustav u Engleskoj (Northampton, London).

Sudionice mobilnosti u 1. terminu su:

Dragana Mamić, Radmila Amanović, Ivana Sladić Kljajić, Velida Salihović, Ivana Majsec i Saša Kiš.

Želimo im puno uspjeha i sretan povratka!!!

Opširnije:Erasmus+ ITC 4 ASD KIDS: Početak mobilnosti prva grupa

Erasmus+ ITC 4 ASD KIDS: Target Autism i Centar za autizam

Korisnička ocjena:  / 0

 

20.2.2017. održan je sastanak članova projetknog tima i sudionika mobilnosti Erasmus+: Kompetentniji nastavnici za uspješnije poučavanje djece s poremećajem iz autističnog spektra s partnerima organizacije Target Autism iz Northamptona. Osnivači Target Autisma Ron Fortuna i Angela Capper, s kojima smo održali sastanak, imaju dugogodišnje iskustvo u edukaciji, treningu i podršci stručnom osoblju u redovnim i specijalnim institucijama. Target Autism (Northampton,Engleska) privatna je organizacija koja pruža usluge savjetovanja i edukacije te podršku djeci i mladima s bilo kojom vrstom komunikacijskih teškoća ili poremećajem iz spektra autizma (PSA). Održavaju edukacije i treninge za profesionalno osoblje škola, fakultete i javne organizacije te za roditelje djece s PSA. Na sastanku su detaljnije opisane škole koje će sudionici posjetiti i njihove lokacije, te ponešto o samom Northamptonu. Sudionici mobilnosti posjetiti će šest škola:

Billing Brook School : specijalna škola za djecu u dobi od 3 do 19 godina, koja je posebice specijalizirana za autizam i primjenu PECS metode.

Green Oaks Primary Academy: redovna osnovna škola s razredom za djecu s PSA.

Greenfields Specialist School for Communication: specijalna škola za djecu s većim teškoćama, uključujući različite oblike PSA.

Kingsthorpe Grove Primary School: redovna škola sa specijaliziranim razredom za djecu s autizmom.

Northgate School Arts College: specijalna škola za učenike s posebnim potrebama uključujući autizam. Pruža širok spektar mogućnosti strukovnog obrazovanja za starije učenike.

Sudionici mobilnosti škole će posjetiti u sljedećim terminima:

21.5. – 27.5.2017. Dragana Mamić, Radmila Amanović, Ivana Sladić Kljajić, Velida Salihović, Ivana Majsec i Saša Kiš

21.6. – 27.6.2017.  Žarka Klopotan, Ana Melita Pokupec, Sanja Šimek, Ana Tolić, Sanja Aguila Munoz i Ana Ružić

Također je isti dan održana i kulturološka priprema za sudionike mobilnosti gdje su nam partneri iz Target Autisma dali nekoliko važnih informacija o Engleskoj, Northamptonu, sustavu obrazovanja i školama primatelj.

2015-1-HR01-KA101-012875

Opširnije:Erasmus+ ITC 4 ASD KIDS: Target Autism i Centar za autizam

Kompetentniji nastavnici za uspješnije poučavanje djece s poremećajem iz autističnog spektra

Korisnička ocjena:  / 0

      

KA1 - Learning Mobility of Individuals
School education staff mobility (ICT 4 ASD KIDS)

03.10.2016. – 02.10.2017.

 

Obavještavamo vas da nam je odobren projekt  Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince (Job shadowing). Predviđeno trajanje projekta je od listopada 2016. do listopada 2017. Projekt je financiran od strane Europske Komisije.

 Ciljevi projekta su :

1.  Ostvarivanje novih i kvalitetnih oblika međunarodne suradnje te internacionalizacija naših obrazovnih, strukovnih i socijalnih usluga.

2. Povećanje kompetencija naših djelatnika u primjeni specifičnih metoda i pristupa za rad s djecom s PSA.

3. Povećanje kompetencija naših djelatnika za pružanje potpore stručnom osoblju u redovnim razrednim odijeljenima.

4. Povećanje kompetencija naših djelatnika za rad u multikulturalnom okružju.

Projekt će se provodit u tri dijela:

1. Prije mobilnosti:

odabir i priprema sudionika, ugovori

2. Tijekom mobilnosti:nadzor sudionika, priprema potvrda o mobilnosti

3. Nakon mobilnosti:

Europass mobilnost, završno izvješće, evaluacija, diseminacija

 

Projektom je planirano u mobilnost uključiti 12 naših djelatnika od kojih su šest djelatnika članovi projektnog tima. Projektni tim čine: Žarka Klopotan (ravnateljica CZA), Ivana Stojak, Sanja Blažević, Ana Ružić, Ivana Majsec, Alen Conjar i Saša Kiš. Djelatnici će putovati u grupama od po šest nastavnika u pet škola u Northamptonu u Engleskoj (Billing Brook School, Green Oaks Primary Acedemy, Greenfields Specialist School for Communication, Kingsthorpe Grove Primary School, Northgate School Arts College) koje školuju učenike različite dobi i s različitim oblicima PSA, u svibnju i lipnju 2017. godine. Svaka grupa će na mobilnost putovati na period od 7 dana, od čega bi 5 dana proveli u školama - u svakoj školi po jedan dan. Suradnja sa školama domaćinima dogovorena je posredstvom organizacije Target Autism koja sa svim školama ostvaruje dugogodišnju uspješnu suradnju.

2015-1-HR01-KA101-012875

 

4216389
DanasDanas2485
JučerJučer2464
Ovaj mjesecOvaj mjesec8402
Najviše 05-11-2020 : 6979
34Dot204Dot176Dot125
Logirani Korisnici 0
Gosti 45