Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Natjecanje za logo (izvješće)

Korisnička ocjena:  / 1

                                     
Co-funded by the European Union

 

Centar za autizam je organizirao  natjecanje  radova za izradu loga koji  je potreban za projekt Erasmus + u kojem smo jedni od partnera. Radovi koji su stigli na našu adresu bili su izloženi u našoj školi od 11.11.2015. do 18.11. 2015. Tema radova je: roditelji i dijete, zajedništvo, inkluzija, Europa. Tehnika rada je bila po slobodnom izboru.  

18.11.2015. se sastalo Povjerenstvo za izbor za logo projekta. Pobjednički rad će biti poslan u Northampton (UK) na završno natjecanje svih partnerskih zemalja (Cipar, Makedonija, Hrvatska), a 25.11.2015. je održano službeno proglašenje pobjednika. Rad pod nazivom ''Jesensko stablo'' djevojčice E. iz Makedonije je proglašen najboljim. Naravno da pobjednicu očekuje i vrijedna nagrada, a to je tablet te će ujedno biti pozvana na konferenciju koja će se održati u Makedoniji.

Članovi Povjerenstva su bili:
Žarka Klopotan, ravnateljica CZA,
Ivana Ježić, likovni terapeut,
Prof. art. Ines Krašić, izvanredni profesor na Akademiji likovnih umjetnosti koja je ujedno bila i predsjednica Povjerenstva,
Ana Ružić, prof. rehabilitator,
iz Rijeke je stigla isprika te je u Povjerenstvo ušla Melita Pokupec, prof. def.

Po dolasku je predstavljen projekt ''ESIPP''  (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo), pročitan je objavljeni natječaj te su svi obaviješteni o potrbnim kriterijima. Radovi su bili šifrirani i anonimni.  Svaki član je morao rangirati pet odabranih radova. Dva rada su imala podjednak broj glasova te je prijedlog predsjednice Povjerenstva da se oba rada izaberu bio jednoglasno prihvaćen.

Pobjednici su: Leo Primorac i Rino Vučak.

 Na našoj stranici ujedno možete vidjeti i ostale pobjedničke radove iz Cipra i Makedonije.

Čestitamo i zahvaljujemo se svim malim i velikim umjetnicima.

 

Opširnije:Natjecanje za logo (izvješće)

NATJECANJE ZA LOGO

Korisnička ocjena:  / 1

 

Ponosni smo što vas možemo obavijestiti da Centar za autizam organizira natjecanje radova za izradu loga koji nam je potreban za projekt Erasmus + u kojem smo jedni od partnera. Radove će izrađivati učenici i odrasle osobe s poremećajem iz autističnog spektra pod vodstvom prof. Stanke Pinjuh. Tema radova je sljedeća: roditelji i dijete, zajedništvo, inkluzija, Europa. Tehniku rada izabirete sami. Radove treba predati do 11.11.2015. prof. Stanki Pinjuh u osnovnoškolskom programu u Dubravi na adresi Ljevakovićeva 30a.

Žiri će se sastojati od 3 člana koji će 18.11.2015. proglasiti pobjednika. Pobjednički rad će biti poslan u Northampton (UK) na završno natjecanje svih partnerskih zemalja (Cipar, Makedonija, Hrvatska). 25.11.2015. će se održati službeno proglašenje pobjednika. Naravno da pobjednika očekuje i vrijedna nagrada, a to je tablet te će ujedno pobjednik biti pozvan na konferenciju koja će se održati u njegovoj državi.

Molimo vas da imena natjecatelja napišete na pozadinu slike i da navedete kontakt osobe kojoj se možemo javiti. Svi radovi će biti izvješeni u osnovnoškolskom programu (Ljevakovićeva 30a) te na našoj web stranici. Sve informacije vezane za Erasmus + projekt možete pronaći također na našoj web stranici: autizam.hr

 

 

Equity and Social Inclusion through Positive Parenting (ESIPP) 01.10.2015. – 01.10.2018.

Korisnička ocjena:  / 1

 

Co-funded by the European Union

 

Vrlo smo ponosni što vas možemo obavijestiti da je Centar za autizma u sklopu Erasmus + projekta sudjelovao na prvom zajedničkom sastanku partnera u Northamptonu od 28.09. – 30.09.2015. Glavni organizator projekta The University of Northampton, uspio je spojiti pet europskih zemalja u svrhu obrazovanja stručnjaka za rad s roditeljima djece s poremećajem iz autističnog spektra (PAS). Zemlje partneri u projektu su sljedeće:

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU EDUKACIJSKO-REHABILITACIJSKI FAKULTET (Hrvatska)

European University Cyprus (Cipar)

Macedonian Scientific Society for Autism (Makedonija)

AUTISME-EUROPE AISBL (Belgija)

Centar za autizam(Hrvatska)

Target Autism Training and Consultancy Ltd (UK)

N.C.D. Calloway Continuing Education Limited(Cipar)

Autism Concern (UK)

Projekt je zamišljen kako bismo dijelili, prilagodili, testirali i evaluirali već postojeći oblik radionica za roditelje djece i odraslih osoba s poremećajem iz autističnog spektra autizmom koje se provode u Ujedinjenom Kraljevstvu. Naglasak je na obrazovanju domaćih stručnjaka od strane stručnjaka iz Ujedinjenog Kraljevstva s ciljem postizanja većeg stupnja specifičnih kompetencija za pružanje stručne podrške roditeljima i skrbnicima djece s poremećajem iz autističnog spektra. Ovim se projektom planira najmanje šest edukativnih radionica za stručnjake i roditelje u periodu od tri godine. Projekt će  omogućiti mobilnosti i prekograničnu suradnju te razvoj kurikuluma za educiranje roditelja djece i odraslih osoba s poremećajem iz autističnog spektra autizmom.

Opširnije:Equity and Social Inclusion through Positive Parenting (ESIPP) 01.10.2015. – 01.10.2018.

3229454
DanasDanas1186
JučerJučer6496
Ovaj mjesecOvaj mjesec38101
Najviše 12-04-2019 : 6640
35Dot172Dot217Dot40
Logirani Korisnici 0
Gosti 44