Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Kampanja povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

Korisnička ocjena:  / 0

 

Kampanja povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu na temu "poštovanje, prihvaćanje, uključivanje" se privodi kraju.

Ideja je bila da se prenese pozitivna i optimistična poruku o autizmu u kojoj se poticao socijalni model invaliditeta i pravno utemeljen pristup, podsjećajući na prava zapisana u UN-ovoj Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom.

Autizam – Europe (naši partneri u ESIPP projektu) su kreirali interaktivnu priču o tome kako se ovogodišnja kampanja proširila po cijeloj Europi u kojoj je sudjelovao i naš Centar.

Pozivamo vas da je pogledate. Slike govore same za sebe.

Više o kampanji možete pogledati OVDJE.

Pozitivni pristupi autizmu: 1. Vikend radionica za roditelje

Korisnička ocjena:  / 2

 

 

U sklopu ERASMUS + projekta ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo) održana je 09. i 10. travnja prva vikend radionica za roditelje djece s poremećajem iz spektra autizma. Radionice su trajale od 9:00 – 14:00 sati, a odvijale su se u sklopu prostora Centra za rehabilitaciju (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Kampus Borongaj) koji je jedan od partnera Centra za autizam. S dugogodišnjim iskustvom u radu s roditeljima djece s PSA, trenerice Angela Winstanley i Nefi Charalambous Darden s Cipra su uspješno prenijele dio svog znanja na sve prisutne. U kratkim pauzama su roditelji imali mogućnost razgovarati i podijeliti iskustvo, osim s drugim roditeljima, i s trenericama Angelom i Nefi. Tako smo se upoznali sa stanjem obrazovanja, zapošljavnja i života u zajednicama za osobe s PSA na Cipru i Ujedinjenom Kraljevstvu. No, trenerice su također imale mogućnost saznati o stanju u Hrvatskoj. Osim roditelja, na radionicama su u sklopu stručnog usavršavanja sudjelovali i stručnjaci edukacijsko-rehabilitacijskog profila : Ana Ružić, Sanja Blažević (Centar za autizam, Zagreb), Ivanka Pejić, Ana Radović ( Centar za autizam, Rijeka i Udruga za skrb autistničnih osoba Rijeka), psihologinja Ivana Sladić Kljajić (Centar za autizam, Zagreb) te dr.sc. Jasmina Stošić (Edukacijsko - rehabilitacijski fakultet).

 

Teme na 1. vikend radionici su bile sljedeće:

 Radionica 1: Uvod u poremećaje iz spektra autizma

                Što znamo o autizmu?

                Što to može značiti za vaše dijete?

                Kako vi kao roditelj/član obitelji možete pomoći?

 

Radionica 2: Razumijevanje i nošenje sa nepoželjnim ponašanjima

                Što smatramo „nepoželjnim ponašanjem“?

                Što možete napraviti kada se ono dogodi?

                Kako podržati promjenu u ponašanju?

 

Radionica 3: Praktične strategije za suočavanje s nepoželjnim ponašanjem

                Ideje za korištenje vizualne strukture i poticanje komunikacije

                Kako napraviti svoje materijale za svakodnevne rasporede

 

Ciljevi ovog oblika radionice bili su:

- davanje praktičnih savjeta i smjernica roditeljima u pružanju podrške djetetu

- mogućnost upoznavanja druge obitelji i razmjena iskustva

- pružanje podrške u nošenju s izazovima s kojima se roditelji svakodnevno suočavaju

- mogućnost upoznavanja novih prijatelja i razvijanja mreže podrške.

 

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo roditeljima koji su se prijavili i sudjelovali na radionicama te trenericima Angeli i Nefi na konstruktivnim i praktičnim savjetima. S veseljem iščekujemo sljedeće radionice u studenom.

ESIPP team Croatia

 

Javite se i pratite nas:

esipp.croatia@gmail.com

http://esipp.eu/

https://twitter.com/ESIPP_Europe

https://www.facebook.com/projectesipp/

Opširnije:Pozitivni pristupi autizmu: 1. Vikend radionica za roditelje

Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma – razvoj edukacije „Pozitivni pristupi autizmu“

Korisnička ocjena:  / 0

 

 

 

 

Dragi roditelji i članovi obitelji djece s poremećajem iz spektra autizma,

 

Projekt Equity and Social inclusion through positive parenting - ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo) financiran je od ERASMUS+ programa Europske komisije. U projektu sudjeluje 9 partnera iz 5 Europskih zemalja (Belgija, Cipar, Engleska, Makedonija i Hrvatska). Partneri iz Hrvatske su Centar za autizam Zagreb i Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet u suradnji s udrugom roditelja Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka. Cilj projekta je razviti i evaluirati edukaciju za roditelje i obitelj djece/osoba s poremećajima iz autističnog spektra. U okviru projekta održat će se niz radionica za roditelje. Tijekom 2016. godine održat će se dvije radionice, a tijekom 2017. i 2018. još 4 radionice.

Prijavom na esipp.croatia@gmail.com izražavate svoj interes za radionice te ćemo vas kontaktirati kad se osigura Vaše mjesto na radionici.

 

ESIPP Croatia tim

3663338
DanasDanas1246
JučerJučer5505
Ovaj mjesecOvaj mjesec100000
Najviše 02-17-2020 : 6075
3Dot233Dot221Dot149
Logirani Korisnici 0
Gosti 32