Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Posjet Northamptonu - prva grupa

Korisnička ocjena:  / 0


 

Prva skupina sudionika mobilnosti krenula je 21.5.2017. u ranim jutarnjim satima prema Northamptonu u Engleskoj. Tijekom slijedećih pet dana od 22.5- 26.5.2017. posjetili smo pet škola u Northamptonu: Green Oaks Primary School, Greenfields School and Sports College ,Kingsthrope Grove Primary DSP, Northgate School Art College i Billing Brook School. Nakon posjeta školama održavali smo susrete s Target Autism-a, Ronom Fortunom i Angelom Capper radi feedbacka i supervizije. U školama smo imali prilike vidjeti različite aktivnosti i način poučavanja djece i mladih s PAS, steći nova znanja koja će nam pomoći u daljnjem radu s učenicima u našoj školi, upoznati kulturološke razlike, poboljšati korištenje i razumijevanje engleskog jezika, povećati kompetenciju za pružanje profesionalne podrške učiteljima u redovnim škola i za poučavanje djece s PAS.

Opširnije:Posjet Northamptonu - prva grupa

Edukacija za roditelje u programu RI

Korisnička ocjena:  / 0

Poštovani roditelji i kolegice,

obavještavamo vas o novom ciklusu edukacije ''Pozitivni pristupi autizmu'' koje se održavaju u okviru međunarodnog projekta Equity and Social Inclusion through Positive Parenting - ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo).

Edukacija će se održati dana 09.-10.06 2017. U prostoru Centra za autizam u Rijeci (više o edukaciji i vremenu predviđenom za edukaciju u privitku e - maila).  

Svi detalji o projektu dostupni su na web stranici www.esipp.eu.

 

Prijavom na e–mail: ivanka.pejic@corp.hr izražavate svoj interes za edukaciju te ćemo vas kontaktirati kad se osigura Vaše mjesto.


Do skorog viđenja lijep pozdrav

Ivanka Pejić

 

Erasmus+ ITC 4 ASD KIDS: Početak mobilnosti prva grupa

Korisnička ocjena:  / 2

21.05.2017. su zaposlenice Centra za autizam, sudionice Erasmus + projekta mobilnosti, krenule na put u Northampton. Naši partneri Target Autism, Angela Capper i Ron Fortuna, su ih dočekali i dali sve potrebne upute za stručnu posjet navedenim školama.

Billing Brook School : specijalna škola za djecu u dobi od 3 do 19 godina, koja je posebice specijalizirana za autizam i primjenu PECS metode.

Green Oaks Primary Academy: redovna osnovna škola s razredom za djecu s PSA.

Greenfields Specialist School for Communication: specijalna škola za djecu s većim teškoćama, uključujući različite oblike PSA.

Kingsthorpe Grove Primary School: redovna škola sa specijaliziranim razredom za djecu s autizmom.

Northgate School Arts College: specijalna škola za učenike s posebnim potrebama uključujući autizam. Pruža širok spektar mogućnosti strukovnog obrazovanja za starije učenike.

Škole će se posjećivati svih 5 dana u terminu od 9:00 – 16:00. Sudionice će imati mogućnosti upoznati se s načinom rada i sudjelovati na nastavi gdje su uključeni učenici s autizmom. Također će imati mogućnost upoznati tradiciju, kulturu, povijest, arhitekturu i obrazovni sustav u Engleskoj (Northampton, London).

Sudionice mobilnosti u 1. terminu su:

Dragana Mamić, Radmila Amanović, Ivana Sladić Kljajić, Velida Salihović, Ivana Majsec i Saša Kiš.

Želimo im puno uspjeha i sretan povratka!!!

Opširnije:Erasmus+ ITC 4 ASD KIDS: Početak mobilnosti prva grupa

Konferencija: Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma kroz pozitivno roditeljstvo u Zagrebu

Korisnička ocjena:  / 1

 

13.03. 2017. u Tribini grada Zagreba je održana jednodnevna konferencija “Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma”, koja je održana u okviru međunarodnog projekta Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo (ESIPP) Cilj konferencije je bio da se podigne svjesnost o važnosti edukacije roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma te podijeli rad i stručnost partnera na projektu široj publici.

Domaćin konferencije je bio Centar za autizam, Zagreb, u suradnji s Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Oko stotinjak roditelja, stručnjaka, akademskih djelatnika, donositelja odluka i ostalih sudionika je imalo mogućnost saznati više o edukacijama za roditelje djece s autizmom u Hrvatskoj, Cipru i Makedoniji te o ESIPP programu edukacije za roditelje koji se razvija u suradnji s partnerima diljem Europe.

Sudionici su sudjelovali u radionicama  "Senzorne osjetljivosti – strategije podrške" i "Nepoželjna ponašanja – razumijevanje i praktične strategije", koje su održane od strane ESIPP partnera iz Target Autism (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Autism Assessment Support Practice Center (Cipar).

Prije same konferencije održan je okrugli stol na temu: Održivost edukacija za roditelje djece s poremećajem iz spektra autizma nakon završetka projekta.

Na okruglom stolu pored ravnateljice Centra za autizam Žarke Klopotan, voditeljice predškolskog i osnovnoškolskog programa CZA Ivane Stojak, djelatnice CZA Matee Begić te voditelja ESIPP projekta dr.sc. Davida Preecea i Paula Bramblea bili su prisutni:dr.sc. Jasmina Stošić s Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta, Lidija Penko predsjednica Saveza udruga za autizam Hrvatske, Vanja Nikolić iz UNICEF-a, Marijana Pavlić iz Ministarstva zdravstva, Prof.dr.sc. Jasmina Frey Škrinjar s Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta, Lada Žamarija stručna suradnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Mara Capar viša savjetnica za stručne suradnike defektologe  iz Agencije za odgoj i obrazovanje, Ksenija Pick iz  Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Ljubica Lukačić zastupnica u Hrvatskom saboru i Jelka Hero član Upravnog vijeća Centra za autizam i predstavnik roditelja. Razgovaralo se o važnosti edukacija za roditelje te o  podršci  u osiguravanju ove edukacije i za druge roditelje u budućnosti.

Od 13. 03. do 15.03. 2017. održan je 5. Transnacionalni sastanak u Zagrebu, čiji je domaćin bio Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet. Partneri su radili u grupama na različitim temama vezanim uz projekt: razvoj treninga i materijala, diseminacija, održivost, evaluacija, utjecaj projekta, osvrt na konferenciju u Zagrebu i priprama sljedeće konferencije u Northamptonu.

Želimo zahvaliti svim roditeljima i stručnjacima koji su sudjelovali na konferenciji.

Informacije o svim narednim aktivnostima  možete pratiti na:

http://esipp.eu/

https://twitter.com/ESIPP_Europe

https://www.facebook.com/projectesipp/

autizam.hr

 

Opširnije:Konferencija: Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma kroz pozitivno...

3839144
DanasDanas3253
JučerJučer5546
Ovaj mjesecOvaj mjesec100000
Najviše 03-22-2020 : 6840
35Dot172Dot216Dot157
Logirani Korisnici 0
Gosti 54