72 sata bez kompromisa

I ove se godine Centar za autizam priključio volonterskom maratonu „72 sata bez kompromisa“ koji je trajao 19. do 21. listopada. Taj međunarodni projekt promiče ideju zajedništava, solidarnosti, kreativnosti i volonterstva okupljajući prvenstveno studente, srednjoškolce i druge mlade osobe koje žele svojim radom ostaviti pozitivan utisak u lokalnoj zajednici pomažući bližnjima i potrebitima. Aktivnosti koje se provode tim projektom vrlo su raznolike i brojne te su i mogućnosti za uključivanje Centra za autizam bile takve.

Tijekom dva dana više od dvadeset volontera sudjelovalo je u socijalizacijskim i radnim aktivnostima zajedno s korisnicima i djelatnicima Centra. Pri tome su u akciji sudjelovali osnovnoškolski programi za učenike s autizmom i s intelektualnim teškoćama te programi za odrasle korisnike Centra.

U petak ujutro vrijedni volonteri osvježili su novom bojom prostor u životnoj zajednici u Novom Jelkovcu. Poslijepodne je održana rasplesana glazbena radionica i druženje uz obilježavanje Dana kruha s našim odraslim korisnicima u Dvorničićevoj ulici, dok su volonteri na lokaciji Vile Velebita marljivo i u dobrom raspoloženju grabljali lišće i uređivali dvorište. U subotu su se u veselom i radišnom raspoloženju održale aktivnosti krečenja zidova športske dvorane i jedne učionice u školi te radionice u Dankovečkoj ulici čime je uljepšan boravak učenika i korisnika u prostorima Centra. Održana je i radionica izrade didaktičkog materijala u kojoj su predani volonteri izrađivali materijale za rad s korisnicima.

Na kraju ovog nadasve lijepog i poučnog zajedničkog iskustva možemo biti ponosni što smo sudjelovali u nečem vrijednom i korisnom te zaista promicali ideju zajedništava, solidarnosti, kreativnosti i volonterstva! S nadom kako je sudjelovanje u ovom projektu bilo na zadovoljstvo sviju, veliko hvala prvenstveno volonterima te organizatorima projekta, kao i našim korisnicima i djelatnicima Centra!

Veselimo se i nestrpljivo iščekujemo nove suradnje! 

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!

1655985
DanasDanas3259
JučerJučer3339
Ovaj mjesecOvaj mjesec29182
Najviše 11-21-2018 : 3808
54Dot226Dot36Dot60
Logirani Korisnici 0
Gosti 14