Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

KREATIVNE RADIONICE U KNJIŽNICI JELKOVEC

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

U Knjižnici Jelkovec održane su tri zanimljive likovno - edukativne radionice za korisnike Centra za autizam Zagreb koji stanuju u životnim zajednicama naselja Novi Jelkovec. Radionice su održane u multimedijalnoj dvorani Knjižnice, a osmislili su ih studenti Zdravstvenog veleučilišta Smjera radne terapije uz mentorstvo profesorice zdravstvenog veleučilišta Claire Sangster Jokić i djelatnice Centra za autizam, ujedno i vanjske suradnice Zdravstvenog veleučilišta Marlene Kovačević. Prva likovno - edukativna radionica imala je naslov „Cvijet“  i bila je osmišljena s ciljem poticanja najboljeg u svakom pojedincu odabirom fotografija cvijeća, likovnog materijala, glazbe i verbalne i fizičke podrške. Na drugoj likovno - edukativnoj radionici pridružili su nam se korisnici i djelatnici Centra za rehabilitaciju Stančić. Naslov likovno – edukativne radionice bio je „Leptir“, a korisnici su za zadatak imali  trganje i rezanje te lijepljenje kolaža na predložak dva velika leptira. Cilj radionice bio je integracija svih korisnika u izradi plakata, postizanje dobre komunikacije, socijalizacije svih prisutnih te održavanja pažnje korisnika tijekom zadataka. Na trećoj likovno – edukativnoj radionici s naslovom „Moja obitelj“ sudjelovale su i dvije gostujuće studentice iz Velike Britanije smjera sestrinstva i radne terapije koje su izrazile veliko zadovoljstvo obilježavanjem Međunarodnog dana obitelji putem kreativnosti. Zadatak je bio nacrtati članove obitelji, obojati te ih zalijepiti na veliko obiteljsko stablo. Cilj radionice bio je osvijestiti odnose korisnika sa njihovim obiteljima, susjedima i prijateljima, razvijati socijalnu interakciju između korisnika, poticati senzoričke i motoričke sposobnosti te održavati pažnju tijekom radionice.

Zahvaljujemo Knjižnici Jelkovec na  ljubaznosti i suradnji i ove radno – obrazovne godine te svim organizatorima i realizatorima programa!

 


 

 

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!

GDJE SMO?

4223760
DanasDanas1377
JučerJučer2983
Ovaj mjesecOvaj mjesec15773
Najviše 05-29-2020 : 6158
34Dot204Dot193Dot85
Logirani Korisnici 0
Gosti 256