Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma „Pozitivni pristupi autizmu“ 5. vikend radionica

 

 

 

 


U sklopu ERASMUS + projekta ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo) 07. i 08. listopada u Svečanoj dvorani Osječko – baranjske županije u Osijeku održana je peta radionica za roditelje djece s poremećajem iz spektra autizma.
Tijekom ova dva dana ESIPP partneri iz Hrvatske (Sanja Aguila Munoz, Ana Ružić, Ivana Sladić Kljajić, Matea Begić iz CZA i doc.dr. Jasmina Stošić s ERF-a) su održali svih šest modula i prenijele dio svog znanja roditeljima. Na radionici je bilo prisutno 25 roditelja djece s PSA.
Svaki modul je oblikovan da poveća znanje roditelja tako što nadograđuje znanje stečeno na prethodnim modulima, a sadržaj modula promovira pozitivne strategije.
U opuštenoj atmosferi i ugodnoj dvorani, roditelji su pažljivo slušali i  aktivno sudjelovali u radionicama. Tražili su savjete za korištenje PECS-a te dodatna objašnjenja za vizualnu strukturu i podršku kroz praktične primjere.
Bilo je dovoljno vremena za „Pitanja i odgovore“ koji su omogućili razmjenu informacija i iskustva među roditeljima, olakšavajući umrežavanje i stvaranje "grupe za podršku".
Na kraju su se roditelji zahvalili i izrazili zadovoljstvo te izjavili da bi radionicu preporučili dalje i da bi sudjelovali u sljedećim radionicama te potrebu učestalijih radionica ovakva tipa.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo roditeljima koji su se prijavili i sudjelovali na radionicama. S veseljem iščekujemo sljedeću radionicu u Splitu.

 ESIPP team Croatia

 Javite se i pratite nas:

 esipp.croatia@gmail.com

http://esipp.eu/

https://twitter.com/ESIPP_Europe

https://www.facebook.com/projectesipp/

 

1581178
DanasDanas789
JučerJučer3525
Ovaj mjesecOvaj mjesec49748
Najviše 11-15-2018 : 3525
54Dot167Dot112Dot42
Logirani Korisnici 0
Gosti 23