Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Konferencija: Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma kroz pozitivno roditeljstvo u Zagrebu

Korisnička ocjena:  / 1
LošeNajbolje 

 

13.03. 2017. u Tribini grada Zagreba je održana jednodnevna konferencija “Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma”, koja je održana u okviru međunarodnog projekta Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo (ESIPP) Cilj konferencije je bio da se podigne svjesnost o važnosti edukacije roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma te podijeli rad i stručnost partnera na projektu široj publici.

Domaćin konferencije je bio Centar za autizam, Zagreb, u suradnji s Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Oko stotinjak roditelja, stručnjaka, akademskih djelatnika, donositelja odluka i ostalih sudionika je imalo mogućnost saznati više o edukacijama za roditelje djece s autizmom u Hrvatskoj, Cipru i Makedoniji te o ESIPP programu edukacije za roditelje koji se razvija u suradnji s partnerima diljem Europe.

Sudionici su sudjelovali u radionicama  "Senzorne osjetljivosti – strategije podrške" i "Nepoželjna ponašanja – razumijevanje i praktične strategije", koje su održane od strane ESIPP partnera iz Target Autism (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Autism Assessment Support Practice Center (Cipar).

Prije same konferencije održan je okrugli stol na temu: Održivost edukacija za roditelje djece s poremećajem iz spektra autizma nakon završetka projekta.

Na okruglom stolu pored ravnateljice Centra za autizam Žarke Klopotan, voditeljice predškolskog i osnovnoškolskog programa CZA Ivane Stojak, djelatnice CZA Matee Begić te voditelja ESIPP projekta dr.sc. Davida Preecea i Paula Bramblea bili su prisutni:dr.sc. Jasmina Stošić s Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta, Lidija Penko predsjednica Saveza udruga za autizam Hrvatske, Vanja Nikolić iz UNICEF-a, Marijana Pavlić iz Ministarstva zdravstva, Prof.dr.sc. Jasmina Frey Škrinjar s Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta, Lada Žamarija stručna suradnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Mara Capar viša savjetnica za stručne suradnike defektologe  iz Agencije za odgoj i obrazovanje, Ksenija Pick iz  Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Ljubica Lukačić zastupnica u Hrvatskom saboru i Jelka Hero član Upravnog vijeća Centra za autizam i predstavnik roditelja. Razgovaralo se o važnosti edukacija za roditelje te o  podršci  u osiguravanju ove edukacije i za druge roditelje u budućnosti.

Od 13. 03. do 15.03. 2017. održan je 5. Transnacionalni sastanak u Zagrebu, čiji je domaćin bio Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet. Partneri su radili u grupama na različitim temama vezanim uz projekt: razvoj treninga i materijala, diseminacija, održivost, evaluacija, utjecaj projekta, osvrt na konferenciju u Zagrebu i priprama sljedeće konferencije u Northamptonu.

Želimo zahvaliti svim roditeljima i stručnjacima koji su sudjelovali na konferenciji.

Informacije o svim narednim aktivnostima  možete pratiti na:

http://esipp.eu/

https://twitter.com/ESIPP_Europe

https://www.facebook.com/projectesipp/

autizam.hr

 

 

4219372
DanasDanas2748
JučerJučer2720
Ovaj mjesecOvaj mjesec11385
Najviše 05-29-2020 : 6158
34Dot204Dot176Dot125
Logirani Korisnici 0
Gosti 36