Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

POZITIVNI PRISTUPI AUTIZMU 2. ciklus radionica

Korisnička ocjena:  / 2
LošeNajbolje 

U sklopu ERASMUS + projekta ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo) od 09. 11. 2016. do 13. 11. 2016 i 10. ESIPP partneri su održali drugi dio edukacija i radionica. Hrvatski ESIPP tim zajedno s Angelom Winstanley, Nefi Charalambous  Darden i Davidom Preeceom (voditeljem projekta) bili su uključeni u pet dana edukacija na različitim lokacijama s različitim skupinama roditelja i stručnjaka.

Prvi dan (09.11.2016.) je održan u prostorijama predškolskog programa Centra za autizam Nad lipom. Djelatnice Centra Sanja Aguila Munoz i Ana Ružić su održale predavanje na temu Vizualna podrška pod supervizijom trenerica iz Cipra za roditelje koji nisu bili prisutni na prvom ciklusu radionica održanih u travnju.

Drugi dan (10.11.2016.) je održan u prostorijama Centra za autizam. Angela W. i Nefi su nam predstavile zanimljivu temu „Problemi hranjenja i spavanja kod djece s poremećajem iz spektra autizma – razumijevanje i mogući pristupi” koja je bila veoma dobro posjećena od strane roditelja i stručnjaka. Što nam je pokazatelj da su roditelji zainteresirani za naš projekt. Nakon prezentacije trenerice su odgovarale na mnoga pitanja.

Treći dan  (11.11.2016.)  David Preece je održao predavanje  Adolescencija i seksualnost kod osoba s poremećajem iz spektra autizma. Predavanje je održano na Edukacijsko Rehabilitacijskom Fakultetu.

12. i 13. 11. 2016. ESIPP partneri su održali   drugu  vikend radionicu za roditelje djece s poremećajem iz spektra autizma. Radionice su trajale od 9:00 – 14:00 sati, a odvijale su se u sklopu prostora Centra za rehabilitaciju (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Kampus Borongaj) koji je jedan od partnera Centra za autizam. Teme su bile: Senzorne osjetljivosti, Komunikacija i Socijalni razvoj/interakcija. Radionice su održane za istu grupu roditelja koji su bili prisutni u travnju 2016. Uz trenerice Nefi i Agelu na radionicama su još bili : David Preece u ulozi supervizora te  Ana Ružić, Sanja Blažević (Centar za autizam, Zagreb), Ivanka Pejić, Ana Radović ( Centar za autizam, Rijeka i Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka), psihologinja Ivana Sladić Kljajić (Centar za autizam, Zagreb) te dr.sc. Jasmina Stošić (Edukacijsko - rehabilitacijski fakultet).

Želimo se zahvaliti svim roditeljima i stručnjacima koji su učestvovali na edukacijama te najaviti novi ciklus radionica u veljači, a svi zainteresirani roditelji nam se mogu prijaviti na našu mail adresu: esipp.croatia@gmail.com

Na web stranici projekta je objavljen intervju s mamama našeg Centra koje su bile na radionicama.

http://esipp.eu/team/envira-vidovic-lidija-duilo/

Javite se i pratite nas:

esipp.croatia@gmail.com

http://esipp.eu/

https://twitter.com/ESIPP_Europe

https://www.facebook.com/projectesipp/

 


 

 

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!

COVID-19 POTRES

Podrška stručnjaka svim našim učenicima, njihovim roditeljima i članovima obitelji

+385 99 7826 519 (PONEDJELJAK, SRIJEDA, PETAK 10.00-12.00 sati) +385 92 3938 821 (UTORAK, ČETVRTAK 16.00-17.00 sati)

 

4210542
DanasDanas2555
JučerJučer5410
Ovaj mjesecOvaj mjesec2555
Najviše 05-11-2020 : 6979
3Dot231Dot226Dot13
Logirani Korisnici 0
Gosti 74