Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

XIII. Smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba

Korisnička ocjena:  / 4
LošeNajbolje 

Autor: Ksenija Sambol dipl.def.

Na XIII. Smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba u OŠ Žitnjak osvojili smo II. mjesto

HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA trenutno broji 421 članicu, od toga je u Gradu Zagrebu 47 učeničkih zadruga.

Na sastanku voditelja učeničkih zadruga Podružnice HUUZ-a Grada Zagreba koji je održan 19. veljače 2015. dogovoreno je da će se XIII  Smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba održati u petak  17. travnja 2015. u OŠ Žitnjak.
Osim nas, na Smotri su sudjelovale još 24 škole  razvrstane u tri kategorije - osnovne škole, srednje škole i obrazovni centri. Svaka je škola imala svoj izložbeni prostor koji je samostalno uredila i na njemu predstavila svoje proizvode, prikazala praktični rad te svu potrebitu  dokumentaciju.

Kriteriji koji su se vrednovali na Smotri bili su:

1. DOKUMENTACIJA

- pisano izvješće o radu zadruge
- aktivnosti učeničke zadruge ( projekti, suradnje, izložbe, sajmovi )
- ekološki principi u proizvodnji
- njegovanje baštine i tradicije zavičaja
- inovacije i poduzetništvo


2. IZLOŽBENI PROSTOR

- estetski izgled izložbenog prostora
- estetski izgled i uporabna vrijednost proizvoda

3. PRAKTIČNI RAD

- vještina izvođenja praktičnog rada
- potpunost i primjenjivost pisanih naputaka o izvođenju praktičnog rada


Ove godine naša učenička zadruga „Grana“ predstavila je svoj rad temom Čarolija u ogledalu.

Kombinirajući moderno i tradicionalno predstavili smo rad sekcije Fuzija stakla koju vodi prof. Darinka Pinjuh i Likovno-kreativne sekcije gdje je voditeljica Ksenija Sambol, dipl.def.

Tehnikom fuzija stakla ukrašavana su ogledala što je ujedno bio i praktični rad na Smotri a kako bi tomu dodali notu baštine i tradicije ukrašavali smo lepeze bojama šestinskog kišobrana.

Za potrebe ove smotre izrađen je i prigodan letak pod naslovom „Čarolija u ogledalu“, a letak je oplemenjen i ilustriran likovnim radovima našeg učenika Matea Kolara iz Programa za osnovno školovanje učenika s autizmom.

Praktični rad izrade okvira za ogledala od komada stakla izrađenih u fuziji izvodio je učenik Andrej Miklec iz Programa za učenike sa intelektualnim teškoćama.

Od ukupno mogućih 50 bodova naša učenička zadruga osvojila je drugo mjesto na XIII Smotri UZ Grada Zagreba sa  46,05 ostvarenih bodova, ispred nas sa 47,25 boda na prvom mjestu našla se UZ Šegrt Hlapić iz COO Goljak.

Nakon objavljenih rezultata usljedilo je veselje i ponos no i pomisao na daljnje ulaganje, rad i trud za nadolazeću 27. Smotru učeničkih zadruga Republike Hrvatske koja će se i ove godine održati u Boćarskom domu u Zagrebu 15. i 16. svibnja 2015. I ove godine svaka županija imat će svoj županijski izložbeni prostor a tema prostora Grada Zagreba bit će "ZAGREBAČKIM ULICAMA CESTA MOG ŽIVOTA TEČE..."

Kao i prijašnjih godina bit će to pravi festival ukrasno-uporabnih predmeta, kulturne baštine i tradicije te poduzetništva i inovativnosti gdje će učenici i njihovi učitelji predstaviti radove najboljih učeničkih zadruga naše domovine!!!

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!

4219275
DanasDanas2651
JučerJučer2720
Ovaj mjesecOvaj mjesec11288
Najviše 05-29-2020 : 6158
34Dot204Dot176Dot125
Logirani Korisnici 0
Gosti 34