Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

17. Smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba

Korisnička ocjena:  / 1

17. Smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba u organizaciji domaćina Osnovne škole Vjenceslava Novaka, održana je 7. lipnja 2019. na Zrinjevcu. 
Na Smotri su sudjelovale 33 učeničke zadruge. 

Učenička zadruga Grana predstavila se temom „Cvjetna rapsodija u srcu grada-Botanički vrt!“.

Izložbeni prostor ukrašen je radovima keramičarske sekcije, sekcije fuzije stakla i likovno-kreativne sekcije.

Praktični rad, izrada cvijeta od gline pokazala je učenica Lana Pocrnić.

Povjerenstvo za vrednovanje je nadgledalo vrednovanje i glasovanje te procjenjivalo i savjetovalo zadruge odabrane za državnu smotru. Uveden je novi sistem procjenjivanja rada zadruga nazvan Mišljenje sustručnjaka. Svaka zadruga je dobila mišljenja nekoliko voditelja zadruga u obliku ispunjenog obrasca i razgovora među voditeljima. Cilj je da kroz proces procjenjivanja voditelji zadruga produbljuju kritičko mišljenje o svom i tuđem radu.

Prema glasanju svih prisutnih zadruga, izabrana je najbolja zadruge Smotre, a to je  UZ Pušlek iz Agronomske škole koja će predstavljati Zagreb na 31. Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske.

Opširnije:17. Smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba

15. SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA GRADA ZAGREBA

Korisnička ocjena:  / 2

U OŠ Sesvetska Sopnica  24. 5. 2017. održana je 15. Smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba. Nakon svečanog otvorenja, prigodnih pozdravnih govora i veselog programa svaka zadruga pokušala je što kvalitetnije i posebnije predstaviti svoju školu i rad svoje zadruge.

Na Smotri je sudjelovalo 37 učeničkih zadruga a predstavila se i zadruga „Grana“ iz Centra za autizam u Zagrebu. Ove godine predstavila se temom “Još jedna priča sa Griča“gdje je naglasak  bio na kuli Lotrščak koja je obogaćena pričom o zagrebačkim coprnicama.

Zadrugari su izrađivali razne ukrasno - uporabne predmete; od podne lampe oslikane poput kule Lotrščak, staklenih boca, privjesaka za ključeve, magneta, naušnica, do lutkica u liku vještice odnosno coprnice. Magnete i privjeske za ključeve oslikala je učenica Anđela Vira Hrstić.

I ove godine izrađen je LaughingletakLaughing za tu prigodu koji je također obogaćen Anđelinim ilustracijama.

Praktični rad prikazao je učenik Andrej Miklec.

Tema ovogodišnjeg županijskog stola bila je „Zlatarevo zlato“, tako će svaka zadruga pokazati svoju kreativnost i inovativnost  na 29. Smotra učeničkih zadruga RH koja će se održat od 3. - 6. listopada 2017. godine u Zadru.

 

Sambol Ksenija, dipl.def.

Opširnije:15. SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA GRADA ZAGREBA

OSVOJENO „PRIZNANJE ZA NAJPROIZVOD“ NA 28. SMOTRI UČENIČKIH ZADRUGA REPUBLIKE HRVATSKE

Korisnička ocjena:  / 2

Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva ove godine obilježava 10 godina svog djelovanja i u svom članstvu danas broji 490 učeničkih zadruga iz cijele Hrvatske. Smotra učeničkih zadruga je manifestacija koja predstavlja pravi festival stvaralaštva, kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva djece i mladih. Ovogodišnja 14.Smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba, održana je 15.4. 2016. u Osnovnoj školi Gračani, a na Smotri se predstavilo 35 zadruga iz zagrebačkih škola. Zadrugari iz Centra za autizam predstavili su se temom „PRIČA O SVJETLU - PLINSKE LANTERNE GORNJEGA GRADA“ te osvojili zavidne rezultate, prvo mjesto u svojoj kategoriji što im je omogućilo sudjelovanje na 28. Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske koja je održana 5. i 6. listopada 2016.godine u „Arsenalu“ u Zadru.
Na 28. Smotri svoje proizvode i svoj rad prezentiralo je 70 najboljih učenikih zadruga iz cijele Hrvatske. Mogli su se tamo vidjeti ukrasni i uporabni predmeti od keramike, stakla, drveta i recikliranih materijele, razne kreme, ulja, tradicijski vezovi i još mnoštvo toga.
Bogatstvo raznolikosti i ljepotu tradicije, kreativnosti i inovativnosti upotpunilo je i 20 županijskih izložbenih prostora na kojima je svaka od 490 zadruga iz Hrvatske izložila svoj najbolji proizvod. Na Smotri je održano 14 pokaznih radionica za sudionike i posjetitelje, te predstavljeno 11 istraživačkih radova. Kao najvažniji dio svečanosti naglašava se odabir najproizvoda na Smotri gdje se Učeničkoj zadruzi „Grana“ dodjeljuje „ Priznanje za najproizvod“ a to je „Magnet s motivom plinske lanterne Zagreba“.
Osvajanjem ovog priznanja učenici i učitelji iz Centra za autizam dokazuju da stvaraju i šire pozitivno, suradničko ozračje koje potiče kreativnost, produktivnost, poduzetnički duh i inovativnost, i da je to priznanje rezultat cjelogodišnjeg rada i truda savladavanja određenih tehnika i metoda u cjelokupnom procesu učenja.

Ksenija Sambol, prof. def.

Opširnije:OSVOJENO „PRIZNANJE ZA NAJPROIZVOD“ NA 28. SMOTRI UČENIČKIH ZADRUGA REPUBLIKE HRVATSKE

NA 29. LOVRAKOVIM DANIMA KULTURE OSVOJENO TREĆE MJESTO

Korisnička ocjena:  / 2


Osnovna škola  Mate Lovraka iz Velikog Grđevca povodom 29. Lovrakovih dana kulture

u siječnju ove godine raspisala je natječaj za najbolje literarna i novinarska ostvarenja učenika osnovnih škola Republike Hrvatske na temu „Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može“, te za najbolje likovna ostvarenja učenika osnovnih škola Republike Hrvatske na slobodnu temu.

Škole su radove svojih učenika mogle slati do 7. ožujka 2016. a rezultati natječaja objavljeni su 15. travnja 2016. na internetskim stranicama OŠ Mate Lovraka.

Učenici iz Centra za autizam  svojim likovnim radovima sudjelovali su na navedenom natječaju.

U kategoriji škola za učenike s posebnim potrebama učenik  Mate Kolak osvojio je treće mjesto.

 

OBJAVLJENI REZULTATI: 

ŠKOLE ZA UČENIKE S POSEBNIM POTREBMA:

  1. BOŽIDAR ROVIŠĆANEC, 8.r. V.osnovna škola Bjelovar; Voditelj: prof.reh.Davor Ljubičić
  2. PATRICIO DELIĆ, 6.r. OŠ Nad lipom, Zagreb; Voditeljica: Grozdana Šitum Mandić, dipl.def.
  3. MATE KOLAK, 16 OOOŠS, Centar za autizam u Zagrebu; Voditeljica: Ksenija Sambol, dipl.def.

 

UČENIČKA ZADRUGA „GRANA“ OSVOJILA PRVO MJESTO NA SMOTRI GRADA ZAGREBA

Korisnička ocjena:  / 6

U petak 15.4. 2016. u OŠ Gračani održana je XIV. Smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba. S radovima svojih učenika sudjelovalo je  35  zadruga iz zagrebačkih škola, a sve s ciljem poticanja  kreativnosti, inovativnosti i stvaralaštva.

Naša učenička zadruga „Grana“  i ove godine predstavila je svoj rad na Smotri Grada Zagreba te osvojila zavidne rezultate, prvo mjesto u svojoj kategoriji.

Na ovogodišnjoj Smotri predstavili smo se s temom „PRIČA O SVJETLU - PLINSKE LANTERNE GORNJEGA GRADA“. Izrađivali smo magnete, slike, vješalice, kućice, svijećnjake a sve s motivom plinske lanterne. Kao i prethodnih godina povjerenstva su ocjenjivala  estetski izgled izložbenog prostora, praktični rad učenika te svu potrebnu dokumentaciju o radu učeničke zadruge, od mogućih 50 bodova osvojili smo 47,94 boda.

Ponosni, zadovoljni i motivirani za daljnji rad pripremamo se za predstavljanje na 28. Smotri učeničkih zadruga Hrvatske koja će se održati 13. i 14. svibnja 2016. godine u Zagrebu, a gdje će se okupiti sve najbolje zadruge iz svih županija i gradova  naše domovine.

 

Ksenija Sambol, prof. def.

Opširnije:UČENIČKA ZADRUGA „GRANA“ OSVOJILA PRVO MJESTO NA SMOTRI GRADA ZAGREBA

3246464
DanasDanas1241
JučerJučer5125
Ovaj mjesecOvaj mjesec55111
Najviše 12-04-2019 : 6640
18Dot207Dot255Dot49
Logirani Korisnici 0
Gosti 58